Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE-Pobodaný muž v centru Hradce

HRADECKO - Slovní rozepře vedla k útoku nožem  

AKTUALIZACE 9. 10. 2012 V 10:50
Soudce návrh akceptoval a na podezřelého muže byla uvalena vazba.

AKTUALIZACE 6.10.2012
V průběhu soboty byl zadržený muž obviněn ze zločinu těžké ublížení na zdraví, a to opětovně (za stejný trestný čin je v podmínce) a výtržnictví. Vyšetřovatel připravuje podnět na vzetí muže do vazby. V případě odsouzení mu hrozí až 12leté vězení.

Dle vyjádření lékařů je zraněný muž mimo ohrožení života.


V pátek před osmou hodinou večer byli hradečtí kriminalisté přivoláni do bistra na ulici S.K.Neumanna v Hradci Králové. Slovní rozepře mezi dvěma muži zde skončila bodnořezným zraněním jednoho z nich. Čtyřiapadesátiletého muže z Hradce Králové napadl nedaleko baru devětačtyřicetiletý muž z Brna nožem s čepelí v délce 10 centimetrů. Podezřelý útočník, kterého policisté z obvodního oddělení zadrželi bezprostředně po útoku, byl převezen na policejní služebnu. Zraněného muže záchranáři převezli do královéhradecké fakultní nemocnice.

Z policejních evidencí je zřejmé, že zadržený muž pro nás není neznámý. Jedná se o recidivistu, který byl v minulosti již za násilnou trestnou činnost trestán. V současné době si odpykává podmínečně odložený trest odnětí svobody. Provedená orientační dechová zkouška u něho prokázala 3,03 promile alkoholu v dechu.

V současné době jsou prováděny potřebné vyšetřovací úkony. Kriminalisté i nadále prověřují veškeré okolnosti případu,

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 5. 10. 2012, 21:50

 

 

vytisknout  e-mailem