Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE: Pěstírna konopí ukrytá v zakopaných přepravních kontejnerech odhalena

KRAJ/NÁCHODSKO – Na jaře už nezaseje. 

V těchto dnech ukončili krajští kriminalisté vyšetřování případu z Náchodska, kdy si měl 42letý muž na svém pozemku pěstovat rostliny Cannabis v zemi zakopaných velkoobjemových přepravních kontejnerech.

Policisté v rámci vyšetřování zjistili, že muž měl tento „business“ provozovat už několik let, kdy měl část sušiny prodávat na území České republiky a část na území Polska. Dohromady měl vypěstovat přibližně půl tuny marihuany a inkasovat desítky milionů korun.

Vyšetřovatel krajskému státnímu zastupitelství předložil spisový materiál spolu s návrhem na podání obžaloby proti muži ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě pravomocného odsouzení mu hrozí 10-18 let odnětí svobody.

por. Mgr. Lucie Konečná
13.3.2023, 11:00hod

_____________________________________________________________________________

Kriminalisté z TOXI týmu neustále pokračují v boji proti drogové kriminalitě a nyní se jim podařilo odhalit další pěstírnu konopí blízko u hranic s Polskem. Zásahová jednotka si tak došla pro muže ve věku 42 let, který svou činnost provozoval na Broumovsku.

Muž pěstoval ve speciálně upravených v zemi zakopaných velkoobjemových přepravních kontejnerech, s vysoce sofistikovaným technologickým vybavením, takzvané INDOOR pěstírně, bez povolení rostliny rodu Cannabis. Vše maskoval farmářskou činností a legálním pěstováním konopí s nízkým obsahem THC.

Při domovní a nebytové prohlídce policisté zajistili 196 kusů rostlin konopí, ze kterých by mohl vyrobit 18 kilogramů sušiny, dále nejméně 11 kilogramů usušeného rostlinného materiálu, a za to vše si mohl muž přijít na minimálně 1,5 milionu korun. Dále policisté našli hnojivo a technologické příslušenství a vybavení k pěstování těchto rostlin. Zajištěné rostliny, včetně sušiny, společně se zajištěným vybavením pěstíren budou podrobeny znaleckému zkoumání.

Díky skvělé práci krajských kriminalistů, preciznímu operativnímu šetření a výborné týmové práci policistů krajského TOXI týmu, zahájil vrchní komisař  úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což hrozí v případě prokázání viny až 12 let ve vězení. Policisté na případu i nadále intenzivně pracují.

por. Mgr. Lucie Konečná
28.3.2022, 09:30hod

Odkazy do noveho okna

fotografie TOXI

fotografie TOXI 

Detailní náhled

fotografie TOXI

fotografie TOXI 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem