Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Pátráme po totožnosti cyklisty, který od nedělní srážky s autem ještě nenabyl vědomí

ČESKOLIPSKO - Muž je v péči Krajské nemocnice Liberec. 

Aktualizace ze dne 30. 3. 2022

Včera kolem 19. hodiny se dostavila na obvodní oddělení policie v České Lípě místní žena, která od neděle postrádala svého přítele. Ukázalo se, že je jejím partnerem cyklista, po jehož totožnosti jsme pátrali. Jedná se o 40letého muže, který má přechodné bydliště v České Lípě. Z něj si vyjel v neděli 27. března na kole na návštěvu příbuzných a po 20. hodině měl nehodu s následným bezvědomím, ze kterého se dosud neprobral. Jeho družka Monika tušila, že se mu zřejmě něco zlého přihodilo, když se nevrátil domů,  a začala obvolávat nemocnice v České Lípě a Mladé Boleslavi. Obrátit se na  Krajskou nemocnici v Liberci ji nenapadlo. Když ho nenašla v nemocnicích, přišla se žádostí o pomoc při pátrání po něm na naši služebnu. 

K tomuto příběhu je třeba dodat, že se vůbec nemusel stát, kdyby muž za jízdy použil cyklistickou přilbu. A protože ji neměl, utrpěl velmi závažné a život ohrožující poranění hlavy.

por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP LIbereckého kraje

V neděli 27. března zhruba 20 minut po 20. hodině  přijel  cyklista po vedlejší Bardějovské ulici ke křižovatce s ulicemi  Žitavská  a Sluneční v České Lípě, kterou se pravděpodobně chystal projet rovně. Přitom ale nedal přednost po hlavní silnici jedoucímu vozidlu značky Škoda Fabia, který se k němu blížil po Žitavské ulici zprava a vjel mu do jízdní dráhy. Řidič této fabie pro krátkou vzdálenost nedokázal auto zastavit a střetl se s ním. Cyklista následně přeletěl přes čelní sklo i střechu fabie a dopadl na silnici, přičemž utrpěl zranění se ztrátou vědomí. Zdravotnická záchranná služba ho transportovala do Krajské nemocnice Liberec, kde mu lékaři stále poskytují intenzivní péči.

Vzhledem k tomu, že ještě nenabyl vědomí a nemá u sebe žádné doklady, pátráme po jeho totožnosti,  a v této souvislosti se obracíme na veřejnost. Jde o muže pravděpodobně romské národnosti, vysokého 175 centimetrů, středně silné postavy. Má hnědé oči, černé, krátké  vlasy a výrazné husté obočí. V oblasti břicha vpravo má starší, zhruba dvaceticentimetrovou jizvu, která by podle lékařů mohla odpovídat operaci žlučníku. Na levém předloktí má vytetované jméno Monika a na pravém rameni má naprosto minimalistické tetování, které si můžete prohlédnout na přiložených fotografiích. Na nich také zveřejňujeme podobu jeho jízdního kola, kalhot a sportovních bot značky PUMA. Jízdní kolo, na kterém boural, je dámské, výrobní značky  HEIDEMANN FURSTENKRONE.

Pokud nám můžete pomoci se zjištěním totožnosti neznámého cyklisty, kontaktujte nás prosím na lince 158.

29. 3. 2022
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem