Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

AKTUALIZACE - Pátráme po muži

ORLICKOÚSTECKO - Pokud jste muže viděli, ozvěte se nám na linku 158. 

AKTUALIZACE

Soudce Okresního soudu v Ústí nad Orlicí návrh na vzetí obviněného do vazby akceptoval. Na základě příkazu jsme muže eskortovali do vazební věznice.

Obviněný se ke svému jednání doznal. Ženu měl po předchozím vzájemném konfliktu nejprve napadnout ostrým předmětem, následně dalším ostrým předmětem do oblasti krku a způsobit jí dekapitaci - oddělení hlavy od těla. Po násilném činu z místa uprchl. Na útěku se zbavil některých oděvních svršků a před dopadením se skrýval v lesích, kde se živil rostlinami a pil vodu ze studánek. Motivem činu měly být dlouhodobější stále se stupňující konflikty se zemřelou. Muž je delší dobu ambulantně psychiatricky léčen.

Médiím a veřejnosti děkujeme za pomoc při pátrání, které výrazně přispělo k zadržení muže.

29. dubna 2020, 13:15
por. Bc. Lenka Vilímková
__________________________________________________________

Zadrženého 42letého muže jsme obvinili pro zvlášť závažný zločin vražda, spáchaný obzvlášť surovým způsobem. V případě uznání viny mu hrozí trest odnětí svobody na 15 až 2O let nebo trest výjimečný.

Součástí dalšího vyšetřování bude i zadání znaleckých posudků ke zkoumání duševního stavu obviněného.

Na muže jsme cestou státního zástupce podali podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby, o které bude dnes rozhodovat soudce Okresního soudu v Ústí nad Orlicí.

29. dubna 2020, 11:10
por. Bc. Lenka Vilímková
___________________________________________________________

Hledaný 42letý muž byl dnes v dopoledních hodinách policisty z krajské pořádkové jednotky spolu s orlickoústeckými kolegy na Českotřebovsku vypátrán. Celostátní pátrání jsme odvolali. V současné době budou probíhat úkony v trestním řízení, které je zahájeno pro podezření na zvlášť závažný zločin vražda. Touto cestou bychom rádi poděkovali veřejnosti a médiím za spolupráci, která přispěla k dopadení zadrženého muže.

Další informace k případu zveřejníme aktualizací tiskové zprávy.

27. dubna 2020
por. Bc. Lenka Vilímková
720 175 051
_____________________________________________________________

V souvislosti se zvlášt závažným zločinem vražda stále pátráme po 42letém muži, na kterého státní zástupce vydal souhlas se zadržením. Pokud máte o hledaném jakékoliv informace, řiďte se níže uvedenými pokyny.

26. dubna 2020
por. Bc. Lenka Vilímková
720 175 051
______________________________________________________________

Policisté v souvislosti s násilným trestným činem, ke kterému došlo na Lanškrounsku, pátrají po 42letém muži - odkaz ZDE (pokud je odkaz neaktivní, muž byl nalezen).

Je robusní okolo 190 centimetrů vysoké postavy. Má hnědé rovné vlasy po ramena, česané na pěšinku. Na sobě měl oblečenou pravděpodobně vojenskou 3/4 bundu s kapucí khaki barvy, nebo červenou mikinu s kapucí, tmavé teplákové kalhoty a kotníkové boty. Působí zanedbaným dojmem.

Pokud jste hledaného muže viděli, neprodleně kontaktujte policisty na lince 158. V žádném případě se ho nesnažte sami zadržet, hledaný může být nebezpečný jak sobě, tak svému okolí!

24. dubna 2020
por. Bc. Lenka Vilímková
720 175 051

vytisknout  e-mailem