Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

AKTUALIZACE: Opilý řidič za jízdy usnul

CHRUDIMSKO – Kamion narazil do stromu a krabice vína se vysypaly na silnici. 

Během dvou dnů řešíme další havárii kamionu, který díky podnapilosti řidiče skončil napříč komunikací. Hlavní tah z Vysočiny do Východních Čech je zcela uzavřený.

Padesátiletý řidič nákladní soupravy havaroval dnes krátce po půl osmé hodině ranní na silnici č. I/37 mezi obcemi Údavy a Trhová Kamenice. Patrně pod vlivem alkoholu za volantem usnul a se soupravu s třiceti paletami krabic vína skončil v příkopu a napříč celou komunikací. Zcela neprůjezdná silnice zastavila silniční dopravu a to i dalšímu nákladnímu vozidlu, jehož řidič cizí státní příslušnosti se couváním snažil místo objet a při tomto manévru také havaroval.

Při dechových zkouškách na alkohol jsme padesátiletému řidiči naměřili 2, 35 alkoholu v dechu, u cizince byl výsledek měření negativní. Zranění naštěstí nikdo neutrpěl. Škoda je předběžně vyčíslena na 750 tisíc rorun.      

Na místě dopravu odkláníme přes Ždírec nad Doubravou a Hlinsko. 

Od 20:00 hodin je silnice v místě havárie plně průjezdná!

______________________________________________________ 

Od odpoledních hodin prověřujeme okolnosti havárie dalšího opilého řidiče, který za jízdy převrátil mezi Starým Dvorem a Prachovicemi na Chrudimsku naložené několikatunové nákladní vozidlo do příkopu. Na místě jsme mu naměřili rovné 2 promile alkoholu v dechu. Zranění neutrpěl. Ve 20:00 hodin směřuje na místo vyprošťovací vůz, aby jeho posádka poškozenou soupravu z místa odklidila. 

29. října 2020
por. Mgr. Lenka Vilímková

vytisknout  e-mailem