Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE-Opatření související s amnestií prezidenta

KRAJ - Z dvojice propuštěných valdických vězňů zřejmě jeden z nich nic nespáchal 

AKTUALIZACE 4.1.2013:

Vyšetřováním případu krádeže a pokusu vloupání do motorového vozidla v Jičíně vyšlo najevo, že ze spáchání přestupku proti majetku, tedy krádeže peněz v baru, je podezřelý pouze jeden z dvojice propuštěných vězňů. Druhý byl v době spáchání venku a o krádeži se měl dozvědět až dodatečně.

Pokus vloupání do motorového vozidla je stále v šetření a v tuto chvíli je ze spáchání přečinu podezřelý rovněž pouze jeden z propuštěných vězňů.

Druhý muž o obou skutcích v době spáchání zřejmě vůbec nevěděl.

mjr. Mg. Ivana Ježková, 4.1.2013, 10:00


Policisté samozřejmě vnímají obavy některých spoluobčanů související s vyhlášenou dílčí amnestií prezidenta republiky a s ní souvisejícím propuštěním vězňů.

Z tohoto důvodu jsme připraveni v případě potřeby posílit výkon služby a jakékoliv problémy, incidenty nebo excesy okamžitě řešit. Jsme v pravidelném kontaktu s řediteli věznic našeho regionu, a to mimo jiné i proto, abychom měli přehled, kolik vězňů je odkud propouštěno.

V souvislosti s amnestií řešíme od dnešních ranních hodin na Jičínsku  podezření z krádeže finanční hotovosti a pokusu vloupání do motorového vozidla. Z těchto skutků jsou podezřelí dva 27letí muži, kteří byli krátce po 23. hodině propuštěni z Valdické věznice. Po té, co v Jičíně popíjeli v jednom z barů, pokusil se minimálně jeden z nich odcizit motorové vozidlo zn. KIA Sportage. Potom se vrátili do baru a obsluze v nestřeženém okamžiku odcizili hotovost ve výši 2.500 Kč.

Jčínským policistům se oba muže podařilo zadržet na základě popisu zhruba 200 metrů od baru. Odcizenou hovotost měli ještě celou u sebe, policisté ji tedy zajistili a muže převezli na policejní služebnu. V tuto chvíli je věc stále v šetření.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 3. 1. 2013, 12:00

vytisknout  e-mailem