Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

AKTUALIZACE -Omezení volného pohybu osob

KARLOVARSKÝ KRAJ – Týkající se okresů Sokolov a Cheb. 

AKTUALIZACE ke dni 1. 3. 2021:

Na základě vydaného usnesení Vlády ČR č. 204 ze dne 26. února 2021 probíhaly kontroly omezeného volného pohybu na vstupu a výstupu z okresů Sokolov a Cheb na kontrolních stanovištích do neděle dne 28. 2. 2021 do 23:59 hodin. 

Za neděli dne 28. 2. 2021 od 7:00 hodin do  23:59 hodin, byl zamítnut vstup nebo výstup z okresů Sokolov a Cheb ve 282 případech. Důvody zamítnutí byly stejné jako v předešlých dnech. Nejčastěji se jednalo o cesty za turistikou, na nákupy nebo na návštěvy za známými.

Celkově byl vstup či výstup z těchto okresů od 12. února 2021 zamítnut ve více než 5 000 případech. Během této doby policisté při kontrolách odhalili celkem 5 trestných činů a jednu osobu v celostátním pátrání. V souvislosti s tímto opatřením jsme nemuseli řešit žádné narušení veřejného pořádku. 

por. Bc. Zuzana Týřová
1. 3. 2021

AKTUALIZACE  ke dni 28. 2. 2021:

Za posledních 24 hodin, od soboty 27. 2. 2021 od 7:00 hodin do neděle 28. 2. 2021 do 7:00 hodin, byl zamítnut vstup nebo výstup z okresů Sokolov a Cheb ve 194 případech. Důvody zamítnutí byly stejné jako v předešlých dnech. Nejčastěji se jednalo o cesty za turistikou, na nákupy nebo na návštěvy za známými. Celkově byl vstup či výstup z těchto okresů od 12. února 2021 zamítnut ve více než 4 700 případech. V souvislosti s tímto opatřením jsme nemuseli řešit žádné narušení veřejného pořádku.

Na základě vydaného usnesení Vlády ČR č. 204 ze dne 26. února 2021 budou kontroly omezeného volného pohybu na vstupu a výstupu z okresů Sokolov a Cheb na kontrolních stanovištích probíhat do neděle dne 28. 2. 2021 do 23:59 hodin. 

Upozorňujeme řidiče, že po ukončení kontrol na stanovištích, zejména na dálnici D6, musí zůstat po omezený čas zde umístěné dopravní značení. Během pondělního dne se bude uvádět dálnice do původního stavu, kdy je nutné vrátit zpět dělící betonové kvádry. Na místě bude zasahovat těžká technika a budou se zde pohybovat osoby, které techniku obsluhují. Z tohoto důvodu může ještě během pondělního dne docházet k omezení dopravy. Žádáme řidiče, aby dodržovali zde umístěné dopravní značení, zejména snížení rychlosti, a dbali zvýšené opatrnosti při průjezdu v místech stanovišť. Za respektování předem děkujeme. 

mjr. Bc. Kateřina Krejčí
28. 2. 2021

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE  ke dni 27. 2. 2021:

Na základě vydaného usnesení Vlády ČR č. 204 ze dne 26. února 2021 budou kontroly omezeného volného pohybu na vstupu a výstupu z okresů Sokolov a Cheb na kontrolních stanovištích probíhat do neděle dne 28. 2. 2021 do 23:59 hodin. 

Za posledních 24 hodin, od pátku 26. 2. 2021 od 7:00 hodin do soboty 27. 2. 2021 do 7:00 hodin, byl zamítnut vstup nebo výstup z okresů Sokolov a Cheb ve 184 případech. Důvody zamítnutí byly stejné jako v předešlých dnech. Nejčastěji se jednalo o cesty za turistikou, na nákupy nebo na návštěvy za známými. Celkově byl vstup či výstup z těchto okresů od 12. února 2021 zamítnut ve více než 4 400 případech. V souvislosti s tímto opatřením jsme nemuseli řešit žádné narušení veřejného pořádku. 

K desáté hodině dopolední se na kontrolních stanovištích na území Karlovarského kraje netvoří žádné kolony a obdobné je to i na hraničních přechodech se SRN.

por. Bc. Zuzana Týřová
27. 2. 2021

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE ke dni 26. 2. 2021

Již čtrnáctým dnem policisté provádějí namátkové kontroly omezeného volného pohybu na vstupu a výstupu na hranicích okresů Sokolov a Cheb v souvislosti s vydaným opatřením Vlády ČR č. 134.

Za posledních 24 hodin, od čtvrtka 25. 2. 2021 od 7:00 hodin do pátku 26. 2. 2021 do 7:00 hodin, byl zamítnut vstup nebo výstup z okresů Sokolov a Cheb ve 200 případech. Důvody zamítnutí byly stejné jako v předešlých dnech. Nejčastěji se jednalo o cesty za turistikou, na nákupy nebo na návštěvy za známými. Celkově byl vstup či výstup z těchto okresů od 12. února 2021 zamítnut ve více než 4 300 případech. V souvislosti s tímto opatřením jsme nemuseli řešit žádné narušení veřejného pořádku.

Kromě kontrol na stanovištích provádí policisté v rámci běžného výkonu služby také namátkové kontroly uvnitř okresů, zejména v prostorech autobusových a vlakových nádraží, ale i konkrétních vytipovaných spojů, kde je předpoklad výskytu osob cestujících v rozporu s platným usnesením Vlády ČR č. 134.

Během včerejšího dne jsme na kontrolních stanovištích ani na hraničních přechodech neměli hlášeny žádné problémy s dopravou. Nedocházelo k téměř žádným kolonám a vozidla byla průběžně odbavována.

Během dnešního dopoledne byla dopravní situace na území Karlovarského kraje obdobná. Na kontrolních stanovištích se netvoří téměř žádné kolony a stejné je to i na hraničních přechodech se SRN.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí 
26. 2. 2021

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE ke dni 25. 2. 2021:
 
Dnes je to již třináctý den, kdy policisté provádějí namátkové kontroly omezeného volného pohybu na vstupu a výstupu na hranicích okresů Cheb a Sokolov. Za posledních 24 hodin, od středy 24. 2. 2021 od 7:00 hodin do čtvrtka 25. 2. 2021 do 7:00 hodin, zamítli vstup nebo výstup z okresů Sokolov a Cheb ve 188 případech. Důvody zamítnutí byly stejné jako v předešlých dnech - turistika, nákupy nebo návštěvy za známých. Občané kontroly respektují a policisté dosud v souvislosti s tímto opatřením nemuseli řešit žádné narušení veřejného pořádku.
Během včerejšího dne jsme v místech kontrolních stanovišť ani na hraničních přechodech neměli hlášeny žádné problémy s dopravou. Nedocházelo k téměř žádným kolonám a vozidla byla průběžně odbavována.
 
K dnešní osmé hodině ranní je dopravní situace na území Karlovarského kraje obdobná. Na kontrolních stanovištích se netvoří téměř žádné kolony a stejné je to i na hraničních přechodech se SRN.
 
por. Bc. Zuzana Týřová
25. 2. 2021

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE ke dni 24. 2. 2021

V souvislosti s vydaným opatřením Vlády ČR č. 134 policisté již dvanáctým dnem provádějí namátkové kontroly omezeného volného pohybu na vstupu a výstupu na hranicích okresů Sokolov a Cheb.

Za posledních 24 hodin, od úterý 23. 2. 2021 od 7:00 hodin do středy 23. 2. 2021 do 7:00 hodin, byl zamítnut vstup nebo výstup z okresů Sokolov a Cheb ve 227 případech. Důvody zamítnutí byly stejné jako v předešlých dnech. Nejčastěji se jednalo o cesty za turistikou, na nákupy nebo na návštěvy za známými. Celkově byl vstup či výstup z těchto okresů od 12. února 2021 zamítnut ve více než 3 900 případech.

Kromě kontrol na stanovištích provádí policisté v rámci běžného výkonu služby také namátkové kontroly uvnitř okresů, zejména v prostorech autobusových a vlakových nádraží, ale i konkrétních vytipovaných spojů, kde je předpoklad výskytu osob cestujících v rozporu s platným usnesením Vlády ČR č. 134.

Občané kontroly respektují a za posledních 24 hodin jsme v souvislosti s tímto opatřením nemuseli řešit žádné narušení veřejného pořádku.

Během včerejšího dne jsme v místě kontrolních stanovišť ani na hraničních přechodech neměli hlášeny žádné problémy s dopravou. Nedocházelo k téměř žádným kolonám a vozidla byla průběžně odbavována.

K dnešní osmé hodině ranní na území Karlovarského kraje nedochází na kontrolních stanovištích k téměř žádným kolonám. Na hraničních přechodech z důvodu kontrol ze strany policejních orgánů v SRN nemáme hlášeny žádné kolony.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí 
24. 2. 2021

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE ke dni 23. 2. 2021

Za posledních 24 hodin od pondělí 22. 2. 2021 od 7:00 hodin do úterý 23. 2. 2021 byl zamítnut vstup nebo výstup z okresů Sokolov a Cheb ve 183 případech. I v tuto dobu byly důvody zamítnutí obdobné jako v předešlých dnech. Nejčastěji se jednalo o nákupy, návštěvy známých, turistiku a v jednom případě chtěl jet občan dokonce i do kasina. Kontroly i nadále občané respektují a prozatím nedošlo v souvislosti s tímto opatřením k narušení veřejného pořádku. Během včerejšího dne jsme v místech kontrolních stanovišť neměli hlášeny žádné problémy s dopravou a nedocházelo téměř k žádným kolonám.

V pondělí krátce před jednou hodinou odpoledne, byl na kontrolním stanovišti na dálnici D6 ve směru na Karlovy Vary kontrolován 40letý řidič, který řídil osobní vozidlo značky Škoda. Při kontrole policisté zjistili, že muž není vlastníkem žádného řidičského oprávnění. Poté s ním provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla pozitivní s nejvyšší naměřenou hodnotou 1,67 promile alkoholu. Další jízdu mu policisté zakázali. Následně se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Případ je nadále v šetření policistů z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře.

O necelé tři hodiny později byla na stejném kontrolním stanovišti kontrolována 26letá řidička, jež řídila osobní automobil značky Volkswagen. Provedenou lustrací policisté zjistili, že řidička má vyslovený platný zákaz řízení pro všechny skupiny, který jí byl uložen Okresním soudem v Karlových Varech a následně prodloužen rozhodnutím městského úřadu v Sokolově. S řidičkou byla následně provedena orientační zkouška na návykové látky, která vyšla pozitivně na látku Amphetamin. Žena byla následně vyzvána k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu v nemocnici,  které odmítla. Policisté ženě zakázali další jízdu. Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání jí v případě prokázání viny může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.

K osmé hodině ranní dnešního dne nejsou téměř žádné kolony na dálnici D6 mezi Karlovými Vary a Sokolovem, a to v obou směrech. Vozidla jsou zde průběžně plynule odbavována a cestující zde nečeká žádné delší zdržení. Na hraničních přechodech se SRN nemáme hlášeny žádné kolony.

por. Bc. Zuzana Týřová
23. 2. 2021

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE ke dni 22. 2. 2021

V souvislosti s vydaným usnesením Vlády ČR č. 134 se na opatření v Karlovarském kraji 24 hodin denně podílí 300 policistů, přičemž 160 policistů z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje a  v rámci výpomoci 140 policistů z pěti krajských ředitelství a jednoho celorepublikového útvaru. Dále od sobotního dne policistům na vybraných kontrolních stanovištích vypomáhá Vojenská policie v počtu 20 příslušníků.

Za posledních 24 hodin, během neděle a do pondělního rána do 7:00 hodin, byl zamítnut vstup nebo výstup z okresů Sokolov a Cheb ve 340 případech. Nejčastější důvody zamítnutí, stejně jako v předešlých dnech, byly cesty za turistikou, na nákupy nebo na návštěvy za známými.

V neděli 21. 2. 2020 krátce před 13. hodinou policisté na jednom z kontrolních stanovišť mezi Sokolovskem a Chebskem kontrolovali 34letého řidiče, který řídil osobní vozidlo i přes vyslovený platný zákaz řízení, který mu byl uložen Městským úřadem v Kraslicích. Policisté mu zakázali další jízdu, převezli jej na obvodní oddělení a za uvedené jednání mu sdělili podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny mu tak hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Ani za posledních 24 hodin jsme nemuseli řešit v souvislosti s tímto opatřením žádné narušení veřejného pořádku. Během včerejšího dne jsme v místě kontrolních stanovišť ani na hraničních přechodech neměli hlášeny žádné problémy s dopravou a nedocházelo téměř k žádným kolonám. Vozidla byla průběžně odbavována.

K dnešní osmé hodině ranní na území Karlovarského kraje nedochází na kontrolních stanovištích k téměř žádným kolonám. Vozidla jsou průběžně odbavována. Na hraničních přechodech z důvodu kontrol ze strany policejních orgánů v SRN nemáme hlášeny žádné kolony a provoz je prozatím plynulý.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí 
22. 2. 2021
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE ke dni 21. 2. 2021:

Za sobotní den a noc až do sedmé hodiny ranní dne 21. 2. 2021, byl odepřen vstup nebo výstup z okresů Cheb a Sokolov celkem ve 428 případech. Stejně jako v předchozích dnech byly nejčastějšími důvody zamítnutí cesty za nákupy, turistikou či návštěvou svých známých. Celkově byl zamítnut vstup či výstup z těchto okresů za sledované období od pátku dne 12. 2. 2021 v 3 189 případech. Kontroly občané nadále respektují a prozatím nedošlo v souvislosti s tímto opatřením k narušení veřejného pořádku.

V současné době k osmé hodině ranní se na kontrolních stanovištích netvoří téměř žádné kolony a stejná situace je i před hraničními přechody s Německem.

por. Bc. Zuzana Týřová
21. 2. 2021

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE ke dni 20. 2. 2021

Od soboty 20. 2. 2021 bude policistům na vybraných kontrolních stanovištích při kontrolách dodržování krizového opatření Vlády ČR č. 134 vypomáhat Vojenská policie v počtu 20 příslušníků. Sloužit budou stejně jako naši policisté ve dvanáctihodinových denních a nočních směnách v počtu 10 vojenských policistů na každé směně. Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje jim zajistilo ubytování a stravu.

Za posledních 24 hodin od pátku 19. 2. 2021 od 7:00 hodin do soboty 20. 2. 2021 do 7:00 hodin byl zamítnut vstup nebo výstup z okresů Sokolov a Cheb ve 240 případech. Nejčastější důvody zamítnutí, stejně jako v předešlých dnech, byly cesty za turistikou, na nákupy, na návštěvy známých nebo občané neprokázali důvod své cesty. Ani za posledních 24 hodin jsme nemuseli řešit v souvislosti s tímto opatřením žádné narušení veřejného pořádku. Během včerejšího dne jsme v místě kontrolních stanovišť ani na hraničních přechodech neměli hlášeny žádné problémy s dopravou a nedocházelo téměř k žádným kolonám. Vozidla byla průběžně plynule odbavována.

K dnešní desáté hodině ranní na území Karlovarského kraje nedochází na kontrolních stanovištích téměř k žádným kolonám. Vozidla jsou průběžně odbavována. Na hraničních přechodech se SRN nemáme hlášeny žádné kolony.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí 
20. 2. 2021

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE ke dni 19. 2. 2021

Za posledních 24 hodin od čtvrtka 18. 2. 2021 od 7:00 hodin do pátku 19. 2. 2021 byl zamítnut vstup nebo výstup z okresů Sokolov a Cheb ve 229 případech. I v tuto dobu byly důvody zamítnutí obdobné jako v předešlých dnech. Nejčastěji se jednalo o nákupy, návštěvy známých, turistiku nebo občané nebyli schopni prokázat oprávněný důvod své cesty. Kontroly i nadále respektují a prozatím nedošlo v souvislosti s tímto opatřením k narušení veřejného pořádku.

Během včerejšího dne jsme v místech kontrolních stanovišť neměli hlášeny žádné problémy s dopravou a nedocházelo téměř k žádným kolonám. Během dne a vpodvečer se tvořila mírná kolona před hraničním přechodem na Pomezí na komunikaci I/6. Nákladní vozidla zde byla policejní hlídkou odkláněna na parkoviště poblíž odběrného místa.

K sedmé hodně ranní dnešního dne se tvořila mírná kolona na dálnici D6 mezi Karlovými Vary a Sokolovem. Opět žádáme občany, aby ještě před příjezdem ke kontrolním stanovištím měli připravené potřebné doklady či dokumenty, kterými budou při namátkové kontrole policistům prokazovat svůj účel cesty a tím tak urychlí zdržení na kontrolních stanovištích.

por. Bc. Zuzana Týřová
19. 2. 2021

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PODĚKOVÁNÍ

Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje si velice váží pomoci, které se policistům dostává od představitelů kraje, regionálních měst a obcí, dobrovolných hasičů, živnostníků a samozřejmě samotných občanů.
 
Policisté v Karlovarském kraji na všech 44 stanovištích do současné doby vykonávali službu v náročných klimatických podmínkách. Několik dní byly teploty hluboko pod bodem mrazu.
 
S ohledem na konkrétní místa stanovišť je pro policisty zajištěno zázemí v podobě mobilních buněk nebo mají k dispozici služební vozidla, kde to situace na místě nedovoluje. Pravidelně jim je na stanoviště přivážena teplá strava, a to jak ve dne, tak i v noci. Samozřejmostí jsou i teplé nápoje, jako káva a čaj.  I přesto, podobně jako v Královéhradeckém kraji, se policisté v našem kraji začali setkávat v rámci opatření s vlnou solidarity, která se k nim dostává od Vás občanů.
 

Nosíte našim policistům sloužícím na kontrolních stanovištích kávu, čaj nebo něco dobrého na zub, ať už v podobě upečených sladkých dobrot, polévky či dokonce i guláše. Velice si tohoto vážíme. Stejně jako vlídného slova a pochopení současné situace, kterých se policistům z Vaší strany dostává. 

„Chtěl bych velmi poděkovat všem takto ochotným lidem v našem kraji, představitelům Karlovarského kraje, starostům měst a obcí, sborům dobrovolných hasičů a spolupracujícím bezpečnostním sborům za to jakou podporu, lidskou a materiální, nám jako Policii ČR poskytují. Velmi rád bych také poděkoval všem svým kolegům, kteří se podílejí na zvládnutí této složité situace, za jejich přístup a odvedenou práci. Není to jednoduchá doba pro nikoho a jen společně tomu dokážeme čelit. Všichni dělají maximum a za to jim ze srdce děkuji,“ uvedl plk. Mgr. Petr Macháček, ředitel Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. 

Velmi mile nás překvapily i děti ze Základní školy Březová, kteří společně s rodiči v rámci distanční výuky upekly pro policisty sladké dobroty a ve čtvrtek v odpoledních hodinách jim je předaly. Moc si toho vážíme a děkujeme. 

mjr. Bc. Kateřina Krejčí 
 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE k 18. 2. 2021

Za posledních 24 hodin od středy 17. 2. 2021 od 7:00 hodin do čtvrtka 18. 2. 2021 do 7:00 hodin byl zamítnut vstup nebo výstup z okresů Sokolov a Cheb ve 203 případech. Důvody zamítnutí byly stejné jako v předešlých dnech. Nejčastěji se jednalo o turistiku, nákupy, návštěvy známých nebo nevědomost o daném opatření.  Občané kontroly respektují a prozatím nedošlo v souvislosti s tímto opatřením k narušení veřejného pořádku.

Během včerejšího dne jsme v místě kontrolních stanovišť neměli hlášeny žádné problémy s dopravou a nedocházelo téměř k žádným kolonám. 

Obdobně tomu bylo i na hraničním přechodu Pomezí nad Ohří, kde policisté odkláněli vozidla na parkoviště poblíž mobilního odběrného místa. Mírná kolona zhruba půl kilometru se tvořila na komunikaci číslo I/6 pouze v podvečer směrem k odběrnému místu. Na ostatních hraničních přechodech v Karlovarském kraji se SRN se netvořily žádné kolony.

I v průběhu dnešního dne policisté na české straně budou dohlížet na bezpečnost a plynulost v silničním provozu, celou situaci na místě monitorovat a v případě potřeby regulovat dopravu. K dnešní půl desáté hodině ranní na území Karlovarského kraje nedochází na kontrolních stanovištích téměř k žádným kolonám. Vozidla jsou průběžně odbavována. Na hraničních přechodech se SRN nemáme hlášeny žádné kolony.

Apelujeme na řidiče, aby se v místech kontrolních stanovišť a v blízkosti hraničních přechodů řídili dopravním značením, zejména snížili rychlost a přizpůsobili ji také aktuální povětrnostním podmínkám, a to zhoršené viditelnosti. 

mjr. Bc. Kateřina Krejčí 
18. 02. 2021

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE ke dni 17. 2. 2021

Během posledních 24 hodin od úterý dne 16. 2. 2021 od 7:00 hodin do středy dne 17. 2. 2021 do 7:00 hodin odmítli policisté na všech 44 kontrolních stanovištích vstup nebo výstup z okresů Sokolov a Cheb celkem v 165 případech. Důvody byly obdobné jako v předchozích dnech, jednalo se především o turistiku, nákupy, návštěvy známých nebo nevědomost o daném opatření.

Kolony, především nákladních vozidel, se během včerejšího dne tvořily na silnici I/6 před hraničním přechodem na Pomezí nad Ohří, a to z důvodu kontrol ze strany policejních orgánů v SRN. V průběhu celého včerejšího dne se tvořila v pravém jízdním pruhu kolona zejména odstavených nákladních vozidel v délce cca 4 kilometrů směrem na testovací centrum. Komunikace směrem do SRN  pro řidiče, kteří vše splňují a mají test na COVID, byla průjezdná.

V odpoledních hodinách se na dálnici D6 mezi Karlovými Vary a Sokolovem utvořila kolona vozidel, která nebyla zapříčiněna z důvodu prováděných kontrol, ale poblíž  kontrolního stanoviště došlo k dopravní nehodě. Řidič ve věku 34 let řídil nákladní soupravu, přičemž před sjezdem na Nové Sedlo jel v pravém jízdním pruhu a zřejmě nedodržel dostatečnou bezpečnostní vzdálenost za před ním jedoucím osobním automobilem značky Volkswagen, do kterého narazil. Řidička osobního vozidla utrpěla při dopravní nehodě lehké zranění, se kterým byla převezena do nemocnice. Alkohol policisté u obou řidičů vyloučili orientační dechovou zkouškou. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 400 tisíc korun. Nehoda je nadále v šetření policistů.

Díky přijatému patřičnému opatření spočívající v posílení policistů na kontrolních stanovištích v nejfrekventovanější dobu a změně kontrolního mechanismu nedochází v současné době k osmé hodině ranní na dálnici D6 téměř k žádným kolonám. Opět žádáme občany, aby ještě před příjezdem ke kontrolním stanovištím měli připravené potřebné doklady či dokumenty, kterými budou při namátkové kontrole policistům prokazovat svůj účel cesty a tím tak urychlí kontroly na stanovištích.


Obdobně je to i na hraničním přechodu Pomezí, kde také momentálně nedochází k téměř k žádným kolonám. Nákladní vozidla jsou policejní hlídkou odkláněna na parkoviště poblíž odběrného místa. Policisté na místě na české straně v průběhu celého dnešního dne budou dohlížet na bezpečnost a plynulost v silničním provozu, celou situaci na místě monitorovat a v případě potřeby regulovat dopravu.

por. Bc. Zuzana Týřová
17. 2. 2021

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE ke dni 16. 2. 2021

Za posledních 24 hodin policisté na kontrolních stanovištích odmítli vstup nebo výstup z okresů Sokolov a Cheb v 306 případech, jelikož občané cestovali v rozporu s vládním opatřením. Důvody zamítnutí byly stejné jako v předešlých dnech. Nejčastěji se jednalo o turistiku, nákupy, návštěvy známých nebo nevědomost o daném opatření. 

V ranních a dopoledních hodinách se na dálnici D6 tvořily větší kolony. Policisté přijali patřičná opatření spočívající v posílení policistů na stanovištích v nejfrekventovanější dobu a změně kontrolního mechanismu. Přijaté opatření ukázalo, že se od 11. hodiny již po zbytek dne kolony na dálnici D6 u kontrolního stanoviště, ani na jiných více frekventovaných stanovištích, netvořily. I přesto však apelujeme na řidiče, aby ještě před příjezdem ke kontrolním stanovištím měli připravené potřebné doklady či dokumenty, kterými budou při namátkové kontrole policistům prokazovat svůj účel cesty. I toto zcela jistě urychlí kontroly na stanovištích. Místy se na více frekventovaných stanovištích mohou tvořit krátké nárazové kolony, ale vozidla jsou průběžně odbavována. K dnešní půl desáté hodině ranní nemáme hlášeny v místech kontrolních stanovišť problémy s dopravou.

Kolony, především nákladních vozidel, se hlavně během včerejšího dopoledne tvořily na silnici I/6 před hraničním přechodem na Pomezí nad Ohří, a to z důvodu kontrol ze strany policejních orgánů v SRN. Kolona v délce několika kilometrů se odpoledne tvořila hlavně v pravém jízdním pruhu směrem na testovací centrum.

Policisté na české straně i během dnešního dne dohlížejí na bezpečnost a plynulost v silničním provozu, celou situaci na místě monitorují a v případě potřeby regulují dopravu. Kolony zhruba 4 kilometry, především nákladních vozidel, se dnes v ranních hodinách tvořily na silnici I/6 v blízkosti hraničního přechodu Pomezí nad Ohří. K dnešní půl desáté hodině ranní se na hraničním přechodu Pomezí, ani na ostatních hraničních přechodech v Karlovarském kraji se SRN, kolony netvoří. Komunikace směrem do SRN pro řidiče, kteří vše splňují a mají test na COVID, je průjezdná. Nelze však vyloučit, že se v průběhu dne mohou místy kolony tvořit. Dbejte pokynů policistů a počítejte i během dnešního dne, zejména na hraničním přechodu Pomezí nad Ohří, se zdržením. 

mjr. Bc. Kateřina Krejčí
16. 2. 2021

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE ke dni 15. 2. 2021

V souvislosti s vydaným usnesením Vlády ČR č. 134 vykonáváme od dnešní půlnoci kontroly na všech stanovištích i nadále.

Od pátku dne 12. 2. 2021 do pondělí 15. 2. 2021 policisté na 44 kontrolních stanovištích ve více než 1600 případech zamítli cestu z a do okresů Sokolov a Cheb. Nejčastějšími důvody zamítnutí byly například turistika, tankování pohonných hmot, nákupy, návštěvy známých nebo nevědomost o daném opatření.

Během této doby policisté v rámci kontrol odhalili 3 trestné činy a jednu osobu v celostátním pátrání.

V pátek ve večerních hodinách na kontrolním stanovišti na dálnici D6 mezi okresy Karlovy Vary a Sokolov policisté kontrolovali ženu, která řídila v platném zákazu řízení. Řidičce zakázali další jízdu a za uvedené jednání jí policisté z obvodního oddělení v Karlových Varech – Rybářích sdělili podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny jí tak hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Obdobně skončil i řidič na Sokolovsku, kterého kontrolovala v ranních hodinách v sobotu dne 13. 2. 2021 na jednom z kontrolních stanovišť policejní hlídka. I tento muž řídil v platném zákazu řízení.

V sobotu dne 13. 2. 2021 kontrovali policisté na stanovišti 31letého muže v celostátním pátrání, po kterém na žádost Okresního soudu v Sokolově bylo vyhlášeno pátrání z důvodu zjištění jeho pobytu. Dále zjistili při kontrole na stanovišti na dálnici D6 mezi okresy Karlovy Vary a Sokolov 37letého řidiče, který řídil osobní vozidlo i přes vyslovený platný zákaz řízení, který mu byl uložen Okresním soudem v Chomutově. Policisté mu zakázali další jízdu, převezli jej na obvodní oddělení Karlovy Vary - Rybáře a zde mu za uvedené jednání sdělili podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny mu tak hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Silniční provoz byl během víkendu v místech kontrolních stanovišť bez komplikací, nebyly nikde hlášeny žádné větší kolony a vozidla byla odbavována průběžně. Nárazově se tvořily pouze krátké kolony například na dálnici D6, ale v tomto případě šlo o zdržení pouze jen v několika minutách. Vozidla byla na stanovištích odbavována průběžně. Občané tyto kontroly respektovali a prozatím nedošlo k žádnému narušení veřejného pořádku.

Smyslem tohoto opatření je omezit mobilitu občanů mezi okresy Sokolov a Cheb, na 44 stanovištích v Karlovarském kraji kontrolovat, zda jej občané dodržují a necestují v rozporu s tímto krizovým opatřením. Situace a silniční provoz během víkendu dovoloval provádět kontroly, tak aby byl co nejvíce naplněn účel opatření a bylo tak přispěno ke zlepšení epidemiologické situace v nejvíce postižených okresech v Karlovarském kraji.

Dnešní pracovní den však ukázal enormní zátěž na kontrolní stanoviště na dálnici D6 spočívající v hustém silničním provozu a začaly se tvořit dlouhé kolony. Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje na tuto situaci zareagovalo, přijalo opatření a změnilo kontrolní mechanismus. Pro dnešní den i další dny v nejfrekventovanější dobu jsme posílili tato kontrolní stanoviště na dálnici D6, i jiná více frekventována stanoviště, větším počtem policistů, abychom lépe zabezpečili průjezd po těchto komunikacích, netvořily se kolony a nebyla příliš narušena plynulost dopravy. Kontroly na stanovištích budou probíhat namátkovým způsobem, který spočívá v tom, že ze strany policistů budou vizuálně zkontrolována všechna vozidla. Po vytipování policistů na místě budou zkontrolována konkrétní vozidla, aby občané prokázali účel cesty a zda spadají do výjimek vládního opatření či nikoliv.  Přijetí opatření již ukázalo, že se od dnešní 11. hodiny kolony na dálnici D6 již prozatím netvoří.

Kolona především nákladních vozidel se v ranních hodinách tvořila také na dálnici D6 před hraničním přechodem na Pomezí nad Ohří, a to z důvodu kontrol ze strany policejních orgánů v SRN. Policisté na české straně dohlížejí na bezpečnost a plynulost v silničním provozu a celou situaci na místě monitorují. Ostatní hraniční přechody se SRN jsou v Karlovarském kraji bez komplikací a kolon.

Žádáme řidiče zejména nákladních vozidel, aby před příjezdem k hraničnímu přechodu na Pomezí, v místech rozšíření čtyřpruhu, důsledně dodržovali zde umístěné dopravní značení a řadili se do jízdních pruhů dle dodatkových tabulek. Pro upřesnění: text GREEN LANES je pro vozidla, jejichž řidiči vše splňují a mají test na COVID 19 podle požadavků německé strany.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí
por. Bc. Zuzana Týřová
15. 2. 2021

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE ke dni 12. 2. 2021 

Na všech 44 stanovištích v Karlovarském kraji policisté provádějí namátkové kontroly, zda občané z okresů a do okresů Sokolov a Cheb necestují v rozporu s krizovým opatřením Vlády ČR. Policistům při kontrole občané musí prokázat účel cesty pro splnění výjimek.

Občané prováděné kontroly respektují, prozatím jsme nemuseli řešit žádné vážné problémy. 

Na hraničním přechodu Hranice na Ašsku jsme zaznamenali několik řidičů ze Spolkové republiky Německo, kteří jsou zvyklí si přes hraniční přechod zkracovat cestu a pokračovat v jízdě zpět na jejich území. Opatření v Karlovarském kraji jsme jim vysvětlili a vrátili si zpět.

Policisté do současné doby řešili na několika stanovištích zhruba desítku občanů, kteří cestovali v rozporu s krizovým nařízením a nespadali do výjimek. Vyřešili jsme s nimi toto porušení domluvou.

Silniční provoz je v současné době v místech kontrolních stanovišť bez větších problémů, mírné kolony se tvoří na stanovištích na dálnici D6, zejména v ranních hodinách, ale vozidla jsou průběžně odbavována.

Dnes v ranních hodinách došlo na dálnici D6 u kontrolního stanoviště u Odravy k dopravní nehodě, kdy řidič nákladního vozidla nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před ním jedoucím vozidlem a zezadu do něho narazil. O půl hodiny později došlo k další dopravní nehodě, kdy se střetla 3 osobní vozidla. Obě dopravní nehody byly bez zranění. V daném místě byly zhoršeny povětrnostní podmínky a mlha.

Apelujeme na řidiče, aby se řídili dopravním značením v místech kontrolních stanovišť,  přizpůsobili rychlost aktuálním povětrnostním podmínkám a dodržovali dostatečný odstup od ostatních vozidel.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí
12. 2. 2021

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V souvislosti s vydaným usnesením Vlády ČR ze dne 11. února č. 121 o přijetí krizového opaření, kterým se s účinností od dnešní půlnoci do dne 14. února 2021 do 23:59 hodin omezuje volný pohyb osob při vstupu na území okresů Cheb a Sokolov v Karlovarském kraji a jejich opuštění, přijalo Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje patřičné opatření.

Policisté budou provádět kontroly dodržování tohoto opatření na 44 stanovištích v rámci Karlovarského kraje nacházejících se na hranici okresů na různých typech komunikací, od dálnice D6 až po silnice IV. tříd. V rámci okresu Sokolov půjde o 23 stanovišť, včetně 2 hraničních přechodů a v rámci okresu Cheb o 21 stanovišť včetně 9 hraničních přechodů.

Na tomto opatření se po dobu 24 hodin denně bude podílet 300 policistů, kteří jsou vyčleněni pouze pro tuto činnost a budou vykonávat namátkové kontroly počínaje dnešní půlnocí. Se zajištěním tohoto opatřením nám bude vypomáhat 5 krajských ředitelství a jeden celorepublikový útvar, kteří nám budou pomáhat každodenně přítomností 140 policistů.

Na stanovištích bude zřízeno dostatečně odpovídající zázemí, jak pro policisty, tak samozřejmě pro to, aby kontroly na těchto stanovištích byly co nejefektivnější a co nejméně problematické pro občany, kterých se těchto kontrol budou muset účastnit.

Občané budou muset doložit, že do okresů a z okresů Sokolov a Cheb necestují v rozporu s tímto nařízením, případně budou muset prokázat účel cesty pro splnění vyjmenovaných podmínek v tomto opatření.

„Kontroly se týkají pohybu na komunikacích všech tříd kromě účelových a lesních. Kontroly ze strany policie budou namátkové a zejména na dvou místech dálnice D6 se budeme snažit, aby proběhly co nejrychleji, ať příliš nenaruší plynulost dopravy. Omezení pohybu obsahuje 11 výjimek, které ve výsledku nezastaví život v kraji a hermeticky jej neuzavřou. Apelujeme však na všechny, aby teď především byli zodpovědní, snažili se omezit cesty jen na ty nezbytné, a nesnažili se opatření resp. výjimky  obejít,“ uvedl krajský policejní ředitel plk. Petr Macháček.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí
11. 2. 2021

Odkazy do noveho okna

Střet vozidel při DN

Střet vozidel při DN 

Detailní náhled

kontrolní stanoviště

kontrolní stanoviště 

Detailní náhled

Dobroty od dětí

Dobroty od dětí 

Detailní náhled

Foto z kontrolních stanovišť

Foto z kontrolních stanovišť 

Detailní náhled

Foto z kontrolních stanovišť

Foto z kontrolních stanovišť 

Detailní náhled

Foto z kontrolních stanovišť

Foto z kontrolních stanovišť 

Detailní náhled

Kontroly autobusů a vlaků

Kontroly autobusů a vlaků 

Detailní náhled

Kontroly autobusů a vlaků

Kontroly autobusů a vlaků 

Detailní náhled

Kontroly autobusů a vlaků

Kontroly autobusů a vlaků 

Detailní náhled

Kontroly autobusů a vlaků

Kontroly autobusů a vlaků 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem