Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Obviněný muž je vazbě

KRAJ-V Černém Dole u Vrchlabí byla nalezena mrtvá žena  

AKTUALIZACE 3. 12. 2012:

Dnes v dopoledních hodinách soudce okresního soudu akceptoval náš podnět  a na obviněného uvalil vazbu.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 3. 12. 2012, 12:25

AKTUALIZACE 2. 12. 2012:

Krajští kriminalisté obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy a přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 22letého muže z Černého Dolu u Vrchlabí. Muž je obviněn, že v pondělí 26. 11. 2012 zavraždil několika ranami do hlavy tupým předmětem svoji 66letou příbuznou, se kterou bydlel ve společné domácnosti. Mladík se bezprostředně po zadržení k činu spontánně doznal.
 
Ženu bez známek života objevili v jejím bytě hasiči ve středu 28. 11. 2012. Od té doby jsme, mimo jiné, pracovali i jako s jednou z možných verzí, že pachatelem by mohl být právě tento mladík. Muž je podezřelý, že ještě před odchodem z bytu odcizil z peněženky ženy peníze a platební kartu, ze které vybral hotovost.
 
Okamžitě jsme po něm začali intenzivně pátrat, vyhlásili jsme celostátní pátrání a o pomoc jsme požádali i veřejnost. Uniformovaní policisté od středy propátrávali okolí Černého Dolu a Vrchlabí, kriminalisté operativně pátracími prostředky zajišťovali svědectví a tolik potřebné důkazy k jeho nalezení.
 
Tato verze se nakonec potvrdila jako správná. Po třech dnech intenzivního nasazení zejména trutnovských policistů se ho kriminalistům podařilo zadržet v Praze na Černém mostě v blízkosti stanice metra. Při zatýkání nekladl žádný odpor. Naopak. Podle slov kolegů byl zřejmě rád, že má útěk za sebou.
 
V průběhu dnešního dne zašle vyšetřovatel k rukám státního zástupce podnět na jeho vzetí do vazby. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody v trvání 10 až 18 let.
 
mjr. Mgr. Ivana Ježková, 2. 12. 2012, 11:00


28. 11. 2012:

Krajští krimininalisté ve spolupráci s trutnovskými kolegy vyšetřují od dnešního poledne v Černém dole u Vrchlabí na Trutnovsku násilný trestný čin.

Příbuzní zde nalezli 66letou ženu v jejím bytě bez známek života. Po té, co jim nebrala telefon, rozhodli se zkontrolovat ji osobně. Na ženu se ale nemohli dozvonit ani dobouchat. Začali se o ni pochopitelně obávat. Naposledy ji totiž viděla živou a zdravou její sousedka, a to v pondělí zhruba ve 12:30.
Do bytu se dostali za pomoci přivolaných hasičů. Po násilném otevření dveří objevili na zemi vedle postele bezvládné tělo.  Protože přivolaný soudní lékař konstatoval, že žena s největší pravděpodobností zemřela násilnou smrtí, nařídili kriminalisté soudní pitvu, která by měla určit přesnou příčinu a čas úmrtí.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 28.11.2012, 19:30

vytisknout  e-mailem