Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Nepoučitelný

HRADECKO - Během dvou let byl 10x chycen při jízdě pod vlivem drog. 

Aktualizace: Dnešního dne soudce okresního soudu vyhověl návrhu státního zástupce na uvalení vazby. Muž od soudu putoval přímo do vazební věznice.

por. Iva Kormošová,  2.12.2017, 9.40

Policisté z dálničního oddělení ve čtvrtek 30.11. v 22.30 při běžné činnosti na silnici I/11 na obchvatu Hradce Králové zastavili ke kontrole osobní vozidlo značky Citroen Saxo. Řidiče vyzvali k předložení všech dokladů potřebných k řízení vozidla, které kromě řidičského průkazu předložil. Policisté zjistili, že 47letý muž neměl nikdy řidičské oprávnění a v současné době má zákaz řízení všech motorových vozidel do března 2019. Muže podrobili dechové zkoušce, která byla negativní. Orientační test na drogy byl však pozitivní na amfetamin. Lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu odmítl. Muž policistům řekl, že o zákazech ví, ale že je nebude respektovat. Policisté ho zadrželi a umístili do cely předběžného zadržení. Na služebně v evidencích také zjistili, že má již 10 zákazů za řízení pod vlivem návykové látky a obdobný počet trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí. Bylo mu celkem uloženo 125 tisíc korun na pokutách.
Včerejšího dne mu policisté sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Z důvodné obavy, že muž bude ve své trestné činnosti pokračovat, policisté podali podnět ke státnímu zástupci na uvalení vazby.

por. Iva Kormošová
2.12.2017, 9.00

vytisknout  e-mailem