Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

2. AKTUALIZACE - Nechybí někomu pštros ?

ČESKOLIPSKO - Pštros zmateně pobíhající po silnici I/9 u České Lípy dnes ráno zkomplikoval dopravu. 

2. Aktualizace ze dne 26. 3. 2021 :

Včera ve večerních hodinách oznámil jeden svědek na linku českolipské městské policie, že téhož dne po poledni spatřil uprchlého ptáka poblíž železniční trati mezi Častolovicemi a Skalicí u České Lípy. Oznámení učinil až potom, co  jeho příběh odvysílala ve večerním zpravodajství televize Nova. Z důvodu časové prodlevy však bylo na jeho odchyt pozdě, protože se tu později už nezdržoval. Je ale možné, že se v oblasti stále pohybuje. Pokud ho uvidíte, volejte prosím jeho majitele na telefonním čísle 770 620 474 nebo kontaktujte naši tísňovou linku 158.

por. Bc. Ivana Baláková

1. Aktualizace ze dne 24. 3. 2021 :

Už víme, komu uprchlý pštros patří. Tip na majitele pštrosů nám dal jeden z místních obyvatel, a když jsme chovatele navštívili, potvrdil nám, že si včera do Pihelu přivezl dva dvouleté pštrosy Emu a oba  mu hned dnes ráno utekli. Chovatel stačil chytit jen jednoho z nich a druhý je od té doby stále na útěku. Pokud ho někde uvidíte , kontaktujte  prosím ihned telefonní číslo 770 620 474.

Pštros na silnici překvapil řidičku osobního vozidla, která dnes krátce po 7. hodině projížděla  z České Lípy na Pihel. Exotického ptáka potkala v úseku mezi Českou Lípou a odbočkou na Častalovice. Naštěstí na něj včas zareagovala a on se  potom, co její vozidlo obešel, vydal  po silnici směrem na Českou Lípu. 

Zhruba po třech minutách se objevil  u odbočky na letiště Lada před Českou Lípou, kde  přebíhal silnici ze stranu na stranu  a zcela tu zastavil dopravu. Je možné, že zde  propadl panice kvůli svodidlům na obou stranách silnice, které mu bránily v úniku z místa.pštros

Na poslední chvíli se mu ale ještě podařilo zmizet před příjezdem policistů, které na zvláštního účastníka silničního provozu upozornili řidiči volající na naši tísňovou linku.  Kde se pštros nachází v tuto chvíli nevíme,  a nyní zjišťujeme, ze kterého chovu pochází. Pokud chybí právě Vám, kontaktujte nás prosím na  lince 158.

24. 3. 2021
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Česká Lípa

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem