Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE: Na zdravotní sestru zaútočil lopatou

NYMBURSKO – Jednatřicetiletého podezřelého muže se podařilo zadržet. 

AKTUALIZACE:
Dnes v dopoledních hodinách kriminalisté zahájili trestní stíhání jednatřicetiletého muže pro spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Sdělení obvinění si převzal do vlastních rukou, k činu se doznal a kriminalisté mu navíc prokázali spáchání další majetkové a násilní trestné činnosti. K motivu napadení zdravotní sestry uvedl, že čin spáchal úmyslně a z důvodu touhy dostat se do vězení. Ze strany kriminalistů bude dnes dán podnět k podání návrhu na vzetí do vazby, o které bude soudce rozhodovat nejpozději zítra v dopoledních hodinách.

por. Bc. Petra Potočná
tisková mluvčí
13. května 2021

-------------------------------------------------------

Dne 11. 5. 2021 ve 22 hodin došlo v nymburské nemocnici k napadení zdravotní sestry. V té době neznámý muž vnikl přes otevřené okno do objektu nemocnice, kde počkal na procházející zdravotní sestru, ke které potichu zezadu přistoupil a přinesenou lopatou ji udeřil do hlavy. Způsobil jí tak zranění, se kterým je žena v nemocnici hospitalizována. Po útoku muž z nemocnice utekl.
Podle daného popisu muže, byla policisty natipována osoba podezřelého, kterou se dnes v dopoledních hodinách podařilo díky místní a osobní znalosti zadržet. V současné chvíli s jednatřicetiletým mužem probíhají potřebné procesní úkony.
Kriminalisté v případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, kde se trestní sazba pohybuje v horní hranici odnětí svobody až 10 let.


por. Bc. Petra Potočná
tisková mluvčí
12. května 2021

vytisknout  e-mailem