Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Komu stály stromky v cestě?

JIČÍNSKO - Policisté zjistili, kdo poškodil stromky u Holovous 

Polámané a zcela znehodnocené stromky zůstaly po řádění neznámého vandala podél  cyklostezky u Holovous. Během uplynulého víkendu poškodil 18 z 23 jabloní, u kterých odlomil korunky od kmínků.  Svým jednáním tak způsobil škodu ve výši 36 tisíc korun.
 
Kdo má tento  čin na svědomí, teď zjišťují hořičtí policisté, kteří případ šetří jako poškození cizí věci, za což pachateli hrozí až rok vězení.
 
 
 
Dodatek ke zprávě ze dne 13. srpna 2012
 
Až roční vězení hrozí dvěma mladíkům, kteří v srpnu letošního roku poškodili u Holovous jabloně. Tehdy neznámý pachatel polámal na stezce pro pěší a cyklisty 18 stromků, které tak zcela znehodnotil.

Hořičtí policisté, kteří na případu pracovali, v těchto dnech zjistili, kdo má zkázu na svědomí. Jedná se o dva mladíky ve věku 23 a 25 let, kteří se k činu doznali. Sami s odstupem času nemohli pochopit, proč stromy poškodili. Zřejmě svou roli sehrál i  alkohol, kterým se celý večer posilňovali v restauraci.

A tak kromě toho, že si vyslechli ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu poškození cizí věci, čeká je i náhrada škody ve výši téměř 37 tisíc korun. Snad to bude dostatečné poučení i pro ostatní, kteří by se chtěli chováním mladíků inspirovat.
 
nprap. Hana Klečalová
6. listopadu 2012 v 12:30
Odkazy do noveho okna

poškozený strom

poškozený strom 

Detailní náhled

poškozený strom

poškozený strom 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem