Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE V - Dopravní situace v Libereckém kraji

KRAJ - Intenzivní sněžení komplikuje dopravní situaci v kraji. Od sedmé hodiny ranní vyjížděli policisté ke dvěma desítkám dopravních nehod. Největší komplikace jsou na Českolipsku. 

AKTUALIZACE V. 

Všechny komunikace v kraji by měly v tuto chvíli sjízdné, některé však s větší opatrností. Od ranních 7,00 hodin vyjížděli policisté v kraji celkem k 15 dopravním nehodám, kdy se všechny obešly naštěstí bez zranění. Nejvíce nehod řešili policisté na Liberecku, celkem 7 dopravních nehod, poté na Českolipsku 5 dopravních nehod a po jedné nehodě na Semilsku a Jablonecku. 

Nadále zůstává uzavřená  frekventovaná silnice č. I/10 Tanvald - Harrachov - hraniční přechod s Polskem pro nákladní vozidla nad 3,5 tuny.

Apelujeme na řidiče, aby s ohledem na aktuální počasí svoji jízdu přizpůsobili povětrnostním podmínkám a pohybovali se v silničním provozu s co největší opatrností.
 

8. 2. 2021, 15:00 hod.
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

 ------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE IV - ze dne 8.2. 2021 v 07:00 hodin

V Libereckém kraji máme aktuálně zhoršenou sjízdnost silnic zejména druhých a třetích tříd. Problémy s uvízlými kamiony jsou na silnici I/9 u Chotovického kopce, I/13 u Práchně. Komplikace jsou hlášeny také na silnici I/35 u Bílého Kostela, uvízl zde nákladní automobil a kamion. Další kamiony blokují nebo omezují dopravu na hlavním tahu z Turnova na Semily.
Dopravní policisté řeší také někollik drobných dopravních nehod, jedná se zejména o tzv. plechy. 

Výstraha meteorologů ke zhoršeným klimatickým podmínkám platí do dnešního dopoledne. Dbejte proto zvýšené opatrnosti pokud musíte usednou za volant. Raději sundejte nohu z plynu, plně se věnujte řízení a buďte obezřetní. 

8.2.2021
por. Bc. Vojtěch Robovský
Odd. tisku a prevence

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aktualizace III ze dne 2.2. 2021 v 10:30 hodin

Silnice I/35, ve směru z Liberce na Turnov je již plně průjezdná bez omezení. 

Silnice III. třídy č.2876 je stále uzavřena, bude probíhat vyprošťování nákladního vozidla.

por. Bc. Vojtěch Robovský

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aktualizace II ze dne 2.2. 2021 v 09:00 hodin

Aktuálně zasahujeme u dopravní nehody tří automobilů v úseku komunikace první třídy číslo 35 ve směru z Liberce na Turnov. Mezi 37. a 38. kilometrem komunikace, v lokalitě "Paceřický kopec" se střetla tři vozidla. Okolnosti příčin a vzniku dopravní nehody jsou předmětem vyštřování ze strany dopravních policistů. Provoz v úseku je omezen. Dbejte zvýšené opatrnosti také s ohledem na možnou námrazu na vozovce. 
Jsme na místě. 

Neprůjezdná je v současné době také komunikace třetí třídy číslo 2876 k obci Rádlo, havaroval zde krátce před devátou hodinou kamion. 
Provoz v Rádle odklání strážníci Městské policie. Zasahujeme na místě.  Pokud můžete, místu se vyhněte a zvolte objízdnou trasu. Řiďte se pokyny policistů. 
Děkujeme

por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE:

Z důvodu aktuální sjízdnosti silnic je od 15,00 hod. uzavřena  frekventovaná silnice č. I/10 Tanvald - Harrachov - hraniční přechod s Polskem pro nákladní vozidla nad 3,5 tuny. 
 

29. 1. 2021, 15,40 hod. 
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátor prevence KŘP Libereckého kraje

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUÁLNÍ INFORMACE KE SJÍZDNOSTI KOMUNIKACÍ:

V tuto chvíli máme hlášeny komplikace v dopravě na silnici č. I/38 ve směru od České Lípy na Mladou Boleslav. Cca 2 km za obcí Obora směr Bezděz se tvoří kolona. Komunikace je zde nesjízdná pro nákladní automobily, které zde blokují dopravu.  Komunikace je zcela neprůjezdná.

Další komplikace jsou na silnici I/10 ve směru Tanvald - Harrachov. I zde je nesjízdná komunikace pro nákladní automobily. Z tohoto důvodu dojde k uzavření této silnice pro nákladní dopravu. 

Nesjízdná je pro nákladní dopravu i silnice I/9 na Českolipsku mezi Deštnou a Dubou. 

Policisté od 7,00 hod. ranní vyjížděli celkem ke dvěma desítkám dopravních nehod,  které si vyžádaly 5 zranění.  Nejvíce nehod řešili policisté na Českolipsku, celkem 8 nehod, k 6 nehodám vyjížděli také policisté na Liberecku, ke 3 nehodám na Semilsku a ke 2 nehodám také na Jablonecku. 

Aktuální informace k dopravě naleznete zde

Apelujeme na řidiče, aby s ohledem na aktuální počasí stáhli nohu z plynu a pohybovali se v silničním provozu s co nejvyšší opatrností a ohleduplností vůči ostatním účastníkům silničního provozu.
 

29. 1. 2021
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátor prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem