Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

AKTUALIZACE - Informace k události na Žižkově

Policisté prověřují okolnosti údajného napadení v žižkovském baru. 

Na základě mediálního zájmu a informací prezentovaných a šířených prostřednictvím sociálních sítí uvádíme zveřejněné informace na pravou míru:

Ve středu 17. října 2018, přesně 11 minut po 2. hodině ranní, přijímá operátor tísňové linky 158 oznámení o údajném napadení ženy v jednom z barů ve Vinohradské ulici. Šest minut od oznámení události se na místo dostavují první policejní hlídky. Před předmětným barem se k policistům hlásí muž spolu s viditelně zraněnou ženou, která v samém prvopočátku jakékoli ošetření a přivolání zdravotnické záchranné služby odmítá. Policisté přesto záchranáře přivolávají a doprovázejí je i při převozu zraněné ženy do nemocnice. Vzhledem ke skutečnosti, že je dotyčná pod vlivem alkoholu a ošetření zranění si vyžádá delší dobu, policisté ženu standardním způsobem poučí, aby se posléze dostavila s lékařskou zprávou na policejní služebnu k podání vysvětlení.

Další policisté mezitím provádí prvotní šetření v baru a ztotožňují účastníky celé události. Vzhledem ke skutečnosti, že jsou všichni aktéři údajné potyčky pod vlivem alkoholu a nejsou tak schopni provedení dalších úkonů, policisté je vyzvou k dodatečnému podání vysvětlení na policejní služebně.

Při samotném šetření v baru nejsou zjištěny ani zadokumentovány žádné stopy po předchozí potyčce nebo napadení. Prostory jsou sice monitorovány kamerovým systémem, nicméně tento systém provoz baru pouze monitoruje, ale bez jakéhokoli záznamu.

K celé věci nutno dodat, že prověřování celé události je na samém prvopočátku, kdy se policisté zabývají hned několika možnými verzemi. Vyšetřování samotné je komplikované i s ohledem na skutečnost, že poškozená žena dosud nepodala k celé věci žádné vysvětlení ani nepředložila příslušnou lékařskou zprávu. Policisté navíc nedisponují ani výpovědí dalších aktérů potyčky. V tuto chvíli tak nelze výsledek vyšetřování jakkoli předjímat a nelze potvrdit ani vyloučit, že na zranění ženy nese vinu cizí osoba.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová – 18. října 2018 09:45

AKTUALIZACE:

Případ policisté prověřují jako podezření z trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví ze strany dosud neustanovených pachatelů. Podstatné také je, že na základě dosud známých skutečností není v tuto chvíli nikdo v rámci tohoto případu v postavení podezřelého nebo obviněného.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová – 18. října 2018 16:30

vytisknout  e-mailem