Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE III - Dopravní situace v kraji

KRAJ - Ranní ledovka zkomplikovala dopravu v kraji. 

AKTUALIZACE III ze dne 18. 2. 2021 ve 14.30 hodin:

Informace k dopravní nehodě kamionu a dvou osobních motorových vozidel v Loužnici:

Řidič s vozidlem Škoda Octavia jel po silnici první třídy směrem od Držkova do Loužnice, kde v klesání v táhlé pravotočivé zatáčce zjistil, že vozovka je zledovatělá a z tohoto důvodu se rozhodl dále v jízdě nepokračovat. Zastavil tedy při pravém okraji vozovky. Za ním jedoucí další řidič také s vozem Škoda Octavia za ním ze stejného důvodu zastavil. Oba řidiči na svých vozidlech rozsvítili výstražná světla a z vozů vystoupili. Vzápětí za nimi ve stejném směru jízdy jel řidič s nákladním vozidlem MAN a návěsem, který začal na zledovatělé vozovce brzdit, přičemž dostal smyk. Návěs se mu stočil do levého jízdního pruh, narazil do směrových sloupů na levé straně a dále do dopravní značky. Následně se ještě snažil smyk vyrovnat, což se mu nepodařilo a narazil do obou odstavených osobních motorových vozidel. Poté sjel vpravo mimo vozovku. Oběma řidičům odstavených vozidel se podařilo z místa nehody před samotným nárazem utéct. Ke zranění osob naštěstí nedošlo a předběžná výše způsobené činí částku 225.000,- Kč. Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou věc vyřídili na místě jako dopravní nehodu s projednáním a řidiči nákladního vozidla udělili blokovou pokutu.

nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

_________________________________________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE II - ze dne 18.2. 2021 v 11:00 hodin

Silnice I/10 mezi obcemi Loužnice a Držkov je již plně průjezdná. 

por. Bc. Vojtěch Robovský

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE ze dne 18.2.2021 v 10:25 hodin. 

V současné době je zcela omezen provoz na silinici I/10 mezi Loužnicí a Držkovem z důvodu vyprošťování kamionu po dopravní nehodě. Jsme na místě. Provoz bude plně obnovem přibližně za 30 minut. 

por. Bc. Vojtěch Robovský

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V Libereckém kraji vyjížděli policisté již v průběhu noci a nad ránem k devíti drobným dopravím nehodám, které se naštěstí obešly bez zranění. 

Aktuálně je omezen jeden jízdní pruh na silnici č. I/10 mezi obcemi Loužnice a Držkovem. Došlo zde již krátce po čtvrté hodině k dopravní nehodě nákladního vozidla a tří vozidel osobních. Příčinou se nyní zabývají dopravní policisté. Řidiči velmi pravděpodobně nepřizpůosbili rychlost jízdy stavu a povaze vozovky. V následujících hodinách dojde k vyprošťování uvíznutého kamionu, proto dojde k opětovné uzavírce daného úseku komunikace, a to na dobu nezbytně nutnou k odstranění následků dopravní nehody. 

V obci Těpeře na Železnobrodsku došlo krátce po páté hodině k havárii osobního automobilu. Řidič vozidla v malé rychlosti sjel do příkopu. Na místě zasahují policisté. Havarované vozidlo zasahuje do profilu vozovky, dbejte však opatrnosti při průjezdu tímto úsekem. Dopravní nehoda je bez zranění.

V Liberci zasahují dopravní policisté u nehody v ulicích Truhlářská a Puchmajerova, kde došlo ke srážce dvou automobilů. Dalších pět zaparkovaných vozidel je poškozeno. I v tomto případu je na vině pravděpodobně ledovka a nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu a povaze vozovky. 

Apelujeme na řidiče, aby dbali zvýšené opratrnosti, neboť takřka po celém Libereckém kraji se tvoří ledovka. Sundejte nohu z plynu, buďte obezřetní a řiďte se pokyny policistů. 

18. února 2021
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

Odkazy do noveho okna

DN I 10 (1)

DN I 10 (1) 

Detailní náhled

DN I 10 (2)

DN I 10 (2) 

Detailní náhled

DN I 10 (3)

DN I 10 (3) 

Detailní náhled

DN Loužnice (1)

DN Loužnice (1) 

Detailní náhled

DN Loužnice (2)

DN Loužnice (2) 

Detailní náhled

DN Loužnice (3)

DN Loužnice (3) 

Detailní náhled

DN Loužnice (4)

DN Loužnice (4) 

Detailní náhled

DN Loužnice (5)

DN Loužnice (5) 

Detailní náhled

DN Loužnice (6)

DN Loužnice (6) 

Detailní náhled

DN Loužnice (7)

DN Loužnice (7) 

Detailní náhled

DN Loužnice (8)

DN Loužnice (8) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem