Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE III. - Požár zámku v Horním Maršově

TRUTNOVSKO – Společně s hasiči zjišťujeme příčinu vzniku. 

AKTUALIZACE IV

http://www.policie.cz/clanek/aktualizace-iv-pozar-zamku-v-hornim-marsove.aspx

mjr. Bc. Jan Čížkovský
16. listopadu 2018, 10:00

_______________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE III. - Výsledky laboratorního zkoumání zajištěných stop jsme již obdrželi a v současné době je vyhodnocujeme. V dané věci probíhají i další ukony, směřující k objasnění celé udásloti, však z důvodu probíhajícího šetření nemůžeme sdělovat více informací.

prap. Lukáš Vincenc
31. srpna 2018, 13:37
________________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE II. - V rámci ohledání místa požáru jsme ve spolupráci s hasiči zajistili několik stop, které nyní podrobíme expertíze. Dalším posunem v případu je ta skutečnost, že jsme vyloučili technickou závadu. Stále však pracujeme s možností nedbalostního či úmyslného jednání.

V dané věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Vzniklá škoda je předběžně vyčíslena na částku vyšší než 5 miliónů korun. Na tento trestný čin zákon pamatuje až šestiletým nepodmíněném trestem odnětí svobody. Přesná příčina požáru je však stále předmětem dalšího šetření trutnovských kriminalistů v úzké spolupráci s vyšetřovatelem hasičů. 

prap. Lukáš Vincenc
20. srpna 2018, 14:10

________________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE - V současné době provádíme ohledání místa požáru za účasti speciálně vycvičeného služebního psa a kriminalistických expertů. Samozřejmě i nadále spolupracujeme s hasiči a jejich vyšetřovatelem. Přesnou příčinu požáru stále zjišťujeme a pracujeme se všemi verzemi jeho možného vzniku. Vyhodnocujeme informace získané provedeným šetřením v obci a okolí.

prap. Lukáš Vincenc
20. srpna 2018, 09:36

________________________________________________________________________________________

Dnes před pátou hodinou ranní nám byl oznámen požár zámku v Horním Maršově. Na místo vyrazily policejní hlídky a poskytovaly patřičnou součinnost hasičům, kteří pracovali na likvidaci požáru. V současné době ve spolupráci s vyšetřovatelem Hasičského záchranného sboru KHK pracujeme na objasnění příčiny vzniku požáru.
Důležitou fází našeho šetření bude ohledání místa požáru, které však bude možné až po uhašení a vychladnutí požářiště. V současné době provádíme i šetření v okolí tak abychom zjistili co nejvíce informací o možném vzniku požáru. Nyní pracujeme se všemi verzemi možného vzniku požáru od nešťastné náhody, technické závady, nedbalosti, či úmyslného zapálení. Právě příčina vzniku, způsobená škoda a další okolnosti požáru jsou předmětem našeho šetření v úzké spolupráci s hasiči.

mjr. Bc. Jan Čížkovský
19. srpna 2018, 11:00

vytisknout  e-mailem