Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Fotbalové utkání I. Fortuna ligy mezi FC SLovan Liberec a SK Slavia Praha

KRAJ/LIBEREC – FC Slovan Liberec přivítá v pátek 6. prosince na svém stadionu tým SK Slavia Praha. 

AKTUALIZACE ze dne 6. 12. 2019

19. kolo I. FORTUNA Ligy na stanionu U Nisy, sledovalo 5326 diváků, z čehož bylo půldruhého tisíce fanoušků hostujícího celku. Do bezpečnostního opatření byli zapojeni policisté z řad pořádkové i dopravní policie, kriminalisté, kynologové, Krajská pořádková jednotka i členové Antikonfliktního týmu. Na bezpečnost na stadionu a v jeho bezprostředním okolí dohlíželo také několik desítek pracovníků bezpečnostní agentury a pořadatelské služby. Do akce se zapojili také městští strážníci. 
V rámci opatření policisté nemuseli řešit žádné významnější narušení veřejného pořádku. Uložili jednu pokutu v dopravě řidiči, který porušil ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. K vážnějšímu porušení zákona během opatření ani bezprostředně po něm nedošlo. 

Nastavená bezpečnostní opatření, vzhledem k předpokládané rizikovosti utkání, byla po jeho ukončení vyhodnocena jako zcela adekvátní a účelná.


por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V pátek 6. prosince 2019 se na stadionu U NISY představí v rámci I. FORTUNA ligy celky FC Slovan Liberec a SK Slavia Praha. Fotbalové klání 19. kola naší nejvyšší fotbalové ligy zahájí hvizd rozhodčího v 19:30 hodin.

Na základě získaných informací vyhodnotilo Krajské ředitelství policie Libereckého kraje toto utkání jako rizikové.
V této souvislosti chystáme bezpečnostní opatření, jehož cílem bude zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti ve městě Liberci a v okolí fotbalového stadionu U Nisy. Kromě toho budou policisté dohlížet také na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích. Do opatření budou zapojeni policisté z řad pořádkové a dopravní policie, ale také kriminalisté, kynologové a členové Antikonfliktního týmu. V prostorách fotbalového stadionu a v jeho bezprostředním okolí budou dohlížet na hladký průběh utkání a chování fanoušků také pracovníci pořadatelské služby a bezpečnostní agentury.

Upozorňujeme všechny občany na dočasné úpravy dopravního značení, které budou platit již před zahájením samotného zápasu, v jeho průběhu i bezprostředně po jeho ukončení, a to především u odstavných ploch parkovišť či na příjezdových komunikacích ke sportovnímu arálu. Z těchto důvodů žádáme návštěvníky uvedeného sportovního klání, kteří do místa konání přijedou motorovými vozidly, aby parkovali na místech k tomu určených, respektovali dopravní značení a řídili se pokyny policistů.
 

4. prosince 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem