Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Fotbal skončil vítězstvím Hradce

HRADECKO - FC Hradec Králové a AC Sparta 

24.2.2012:

18:00 Policisté monitorují příjezd fanoušků do města. Do této chvíle jsme nezaznamenali žádné narušování veřejného pořádku. 

20:15 Do zahájení utkání jsme neřešili žádné vážnější problémy.

21:25 Pořadatelská služba požádala PČR o provedení služebního zákroku z důvodu eskalace násilí v sektoru hostů.

21:35 Zákrok byl proveden. Fanoušci Sparty byli pořádkovými jednotkami zatlačeni zpět do sektoru hostů. Jeden fanoušek při ustupování zakopl a způsobil si drobnou tržnou ranku na hlavě. Policisté pořádkové jednotky mu okamžitě zajistili lékařské ošetření. 

22:15 Utkání skončilo, fanoušci se rozcházejí. Většina Sparťanů využívá k přepravě na nádraží autobusy MHD.

22:45 Kolem stovky fanoušků Sparty odjelo z vlakového nádraží do Pardubic, kde budou čekat na přestup do Prahy. Další odjeli autobusy. V Hradci Králové zůstává zhruba 50 Sparťanů. Policisté jejich pohyb monitorují.  

Do bezpečnostního opatření bylo zapojeno téměř 200 policistů z Krajských ředitelství policie Královéhradeckého a Pardubického kraje a 40 strážníků Městské policie. 


22.2.2012  Královéhradečtí policisté se již v tuto chvíli aktivně připravují na rizikové fotbalové utkání mezi FC Hradec Králové a AC Sparta, které proběhne v pátek 24. února 2012 od 20,15 hodin na Malšovickém stadionu.
Vzhledem k poznatkům, které mámek dispozici, jsme vyhodnotili toto utkání jako rizikové a podle toho přijímáme i adekvátní opatření.

Naším cílem je zajistit veřejný pořádek a ochránit zdraví a majetek nejenom návštěvníků fotbalu, ale všech občanů Hradce Králové. Proto jsme připraveni jakékoliv projevy násilí okamžitě eliminovat. Nasazení policistů připravujeme v takovém rozsahu, abychom byli připraveni včas a adekvátně reagovat na hrozící eskalaci násilí. V případě potřeby budeme mít připraveny posily.
Do opatření budou zapojeny desítky policistů. Na klid a pořádek budou kromě pořádkových jednotek, antikonfliktního týmu, dopravních policistů a policistů cizinecké policie dohlížet také psovodi a kriminalisté, kteří budou chování fanoušků skrytě monitorovat .
Na přípravě opatření aktivně spolupracujeme s vedením klubu FC Hradec Králové, Magistrátem města Hradec Králové a Městskou policií.


mjr. Mgr. Ivana Ježková
22.2.2012, 11:20
tel. 602651187

vytisknout  e-mailem