Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Dva muži se v noci vzájemně napadli v centru města

JABLONEC NAD NISOU – V noci se v Liberecké ulici vzájemně napadli dva muži, z nichž jeden utrpěl zranění a následně v nemocnici zemřel. 

AKTUALIZACE ze dne 16. 5. 2022:

V uplynulých dnech vrchní komisař z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Libereckého kraje zahájil trestní stíhání dvacetiletého muže jako obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda, kterého se dopustil 11. května v Jablonci nad Nisou. Svému 39letému otci způsobil nožem bodné zranění, kterému následně v liberecké nemocnici podlehl. Obviněný byl vzat do vazby a nyní mu za spáchání uvedeného zvlášť závažného zločinu hrozí trest odnětí svobody až osmnáct let.

nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

________________________________________________________________________________________________________________

Krátce po půl třetí v noci na dnešek policisté na lince 158 přijali oznámení ze Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje o tom, že jejich posádka vyjíždí ke zraněnému muži v Jablonci nad Nisou v ulici Liberecká. Na základě prvotního šetření bylo zjištěno, že před jedním z domů v uvedené ulici se dva muži ve věku 20 a 39 let vzájemně nejprve slovně a poté i fyzicky napadali. Při tomto incidentu starší muž utrpěl zranění, se kterým byl převezen do liberecké nemocnice, kde následně zemřel. K určení příčiny jeho smrti byla nařízena soudní pitva. Dvacetiletého muže policisté zadrželi.

Kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, kteří nyní intenzivně šetří veškeré okolnosti celé události, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného činu násilného charakteru. S ohledem na probíhající úkony trestního řízení nebudeme k případu nyní sdělovat detailnější informace.


11. 5. 2022
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem