Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Dopravní situace v kraji

KRAJ - Kvůli sněhu je uzavřena silnice vedoucí k bývalému hraničnímu přechodu Harrachov, policisté řeší bezmála dvě desítky dopravních nehod. 

12.20 hodin

Správce komunikace úplně uzavírá silnici č. 2904 mezi Raspenavou a Oldřichovem v Hájích na Liberecku. Na silnici jsou uvízlé kamióny, dopravu a odklon dalších vozidel provádějí přímo na místě policejní hlídky z Obvodního oddělení v Hejnicích.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence

___________________________________________________________________________________________________________

Vítr a sněžení komplikuje dopravu v Libereckém kraji. Od sedmé hodiny ranní měli policisté nahlášeny bezmála dvě desítky dopravních nehod a další desítky oznámení o špatné sjízdnosti komunikací. Kromě dopravních policistů spolupracují  s řízením dopravy a zajištěním dopravní obslužnosti také policisté z obvodních oddělení.

Některé silnice, zejména druhých tříd, jsou hůře sjízdné, mnohdy cestu blokují zapadlé kamióny, jako např. silnice č. 286 - mezi Stružnicí a Ploužnicí. Silnice je ale s velkou opatrností průjezdná - týká se osobní dopravy.

Kamiony "lemují" také silnici 1/10 vedoucí k bývalému hraničnímu přechodu Harrachov. Ta je pokryta ledovkou a sněhem, na silnici je "uvězněna" více jak desítka kamionů. Policisté tam také aktuálně řeší i dopravní nehodu - střet sobního vozu s nákladním. Policisté se správcem komunikace museli z těchto důvodů přistoupit k úplné uzavírce silnice z Tanvaldu na Kořenov. Ve směru od Tanvaldu pouští policisté osobní vozidla jen do Kořenova. Řidičům doporučujeme vyhnout se tomuto úseku a jet přes Jablonec nad Nisou, nebo přes Paseky nad Jizerou.

Problémy se sjízdnostní měli ráno i řidiči kamionů  ve Svoru na Českolipsku, kde se tvořiliy kolony. Silnice by již měla být průjezdná i pro nákladní dopravu.

Silnice 1/35 - od Liberce na Prahu je průjezdná - samozřejmě s opatrností, s ohledem na stálé sněžení.

AKTUÁLNÍ INFORMACE K DOPRAVĚ NALEZNETE ZDE.


2. ledna 2019
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem