Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Do příkopu ho stáhly 2 promile

NÁCHODSKO – Na oznamovatele nehody včera naštvaně vytáhl zbraň, dnes si vyslechl u soudu trest. 

AKTUALIZACE - Dnes odpoledne soudce náchodského okresního soudu po zkráceném přípravném řízení potrestal cizince, který opilý havaroval a muži, který u nehody zastavil a chtěl mu po havárii vozu pomoci, vyhrožoval  s pistolí v ruce. Od spáchání činu do jeho odsouzení tak uběhl pouhý den a půl, z něhož navíc teď již odsouzený výtečník  strávil několik hodin očistou od alkoholu na záchytce.

Soud 38letému cizinci pobývajícímu v Červeném Kostelci na Náchodsku za řízení v opilosti a nebezpečné vyhrožování se zbraní v ruce uložil peněžitý trest ve výši 20.000 korun, zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 2,5 roku a trest propadnutí věci (zbraně Flobert Court). Dále mu uložil devítiměsíční trest odnětí svobody s podmínečným odložením na 1,5 roku.

por. Mgr. Eva Prachařová, 26.4.2019 v 15.30 hodin

Po havárii vozidla opilý 38letý cizinec pobývající na Náchodsku vytáhl pistoli a mával s ní kolem sebe.  Ve čtvrtek 25. dubna 2019  v časných ranních hodinách ještě za tmy muž sedl v podnapilém stavu za volant svého vozu Škoda Octávia a vydal se na cestu. Jenže se neudržel na silnici a po několika kilometrech jízdy po silnici z Horních Rybníků na Dolní Radechovou skončil v příkopě.  Vzápětí u něj zastavil řidič dalšího vozu s nabídkou pomoci, dočkal se však nemilého překvapení. Muž vrávoravě vylezl od volantu a snažil se jej odehnat mácháním ruky, v níž držel pistoli. Svědek však neváhal a za pomocí dalšího řidiče ho zpacifikoval, pistoli mu odebrali a linkou 158 přivolali policii.

Přivolaní dopravní policisté na místě provedenou dechovou zkouškou přístrojem draeger skutečně potvrdili, že řidič z havarovaného vozu je výrazně pod vlivem alkoholu. Displej přístroje ukázal 2,37 promile v jeho dechu.  Při incidentu s pistolí, v níž byl zjištěn revolver Flobert Court ráže 6 mm, který nepodléhá povinnosti mít zbrojní průkaz, nebyl nikdo zraněn. Na vozidle byla odhadnuta hmotná škoda ve výši 10.000 korun. Technická závada jako příčina nehody nebyla ohledáním na místě zjištěna ani uplatněna.

Všechny další okolnosti havárie i řidičova následného jednání policisté dále vyšetřují. Cizinec se bude samozřejmě zodpovídat jak z jízdy v opilosti, tak z manipulace se zbraní pod vlivem alkoholu. Hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Eva Prachařová
26. 4. 2019 v 11.50 hodin

Odkazy do noveho okna

Horní Rybníky

DN 25. 4. 2019 

Detailní náhled

Horní Rybníky

DN 25. 4. 2019 

Detailní náhled

Horní Rybníky

DN 25. 4. 2019 

Detailní náhled

Horní Rybníky

DN 25. 4. 2019 

Detailní náhled

Horní Rybníky

DN 25. 4. 2019 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem