Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Do Hradce přijeli fanoušci Baníku

HRADECKO - V neděli se od 17 hodin hraje rizikové utkání 

AKTUALIZACE 26.8.2012, 17:30

  • Příjezd fanoušků do Hradce Králové skončil pro 33letého státního příslušníka Polska zadržením už ve vlaku. Pro nevhodné projevy byl po cestě zadržen kolegy z ostravského krajského ředitelství, kteří fanoušky doprovázeli. Po příjezdu do Hradce Králové ho na vlakovém nádraží předali  našim policistům z obvodního oddělení. Ti mu pro přestupek proti veřejnému pořádku uložili blokovou pokutu ve výši 1.000 Kč.
  • Zhruba půl hodiny po zahájení utkání zadrželi pořadatelé dalšího fanouška Baníku Ostrava, který se pokoušel odcizit hradeckému příznivci vlajku jeho klubu. Po té, co si 21letého mladíka převzali naši policisté, uložili mu za přestupek proti veřejnému pořádku blokovou pokutu ve výši 500 Kč.
  • Dva fanoušky Baníku eskortovali policisté na obvodní oddělení po skončení utkání z haly vlakového nádraží, 23letého mladíka pro neuposlechnutí výzvy policisty a 29letého pro přestupek proti veřejnému pořádku. Prvního budou oznamovat ke správnímu orgánu a bude tedy řešen ve správním řízení. Druhému uložili blokovou pokutu  1.000 Kč, protože se snažil poškozovat majetek v nádražní hale.

Opatření bylo z našeho pohledu úspěšné. Po celou dobu pobytu fanoušků, v jejichž řadách jsou i vyhlášení hooligens, se nám podařilo udržet veřejný pořádek a zabránit jakýmkoliv výtržnostem. 

 


 

 

25.58.2012

Královéhradečtí policisté se připravují na nedělní, z našeho pohledu v chování některých fanoušků rizikové, utkání mezi Baníkem Ostrava  a FC Hradec Králové.  

Bezpečnostní opatření bude spočívat v posílení výkonu služby nejenom při příjezdu a odjezdu fanoušků do Hradce Králové, ale i při případném pochodu městem. V případě nepokojů na stadionu budeme, pokud nás o to pořadatel požádá, samozřejmě také připraveni zakročit a obnovit tak veřejný pořádek.

V neděli bude od dopoledních hodin nad klidným průběhem tohoto utkání dohlížet více než stovka policistů z řad pořádkové, dopravní a hlídkové policie, antikonfliktní tým, psovodi a kriminalisté specializující se na divácké násilí. Před zahájením utkání prohlédnou prostory stadionu psovodi se psy speciálně vycvičenými na vyhledávání pyrotechniky a výbušnin.

Během celého opatření budeme již tradičně úzce spolupracovat se strážníky městské policie, kterých budou v ulicích Hradce Králové desítky. Stejně jako v minulosti přistaví krátce po 14. hodině před vlakové nádraží Dopravní podnik Hradec Králové dva autobusy, jejichž řidiči budou v případě zájmu přepravovat zájemce z řad fanoušků rychle a pohodlně na  Malšovický stadion.

Naším zájmem je předcházet jakýmkoliv problémům, které by mohly mít za následek ničení majetku a škody na zdraví lidí.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 25.8.2012, 14:00

vytisknout  e-mailem