Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Aktuality z Přerovska

Vykradený výherní automat, opilý muž na vlakovém nádraží a další... 

Včera 21.1.2009 před pátou hodinou ranní, po předchozí vzájemné domluvě, vnikli dva mladíci v herně v Přerově do výherního hracího automatu. Nejprve vypáčili dvířka a odcizili finanční hotovost ve výši 3 036 Kč. Jednoho z nich bezprostředně po činu zadržela policejní hlídka a byl umístěn do policejní cely. Po provedených úkonech byl ze zadržení propuštěn. Bylo zjištěno, že se jedná o 20ti letého muže a jeho komplicem byl 18letý mladík. Dále policisté zjistili, že sotva zletilý hoch se uvedeného skutku dopustil i přesto, že byl v minulosti odsouzen pro trestný čin krádež k trestu odnětí svobody podmíněně v délce trvání jednoho roku se zkušební dobou na dvě léta. Odcizená peněžní částka byla vrácena zpět do herny. Za trestný čin krádež spáchaný ve spolupachatelství jim hrozí odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.

Dne 16.1.2009 kolem 07.00 hod. na rohu ulice Nádražní a Nám. Republiky v Kojetíně přistoupil neznámý pachatel zezadu k poškozené (1968) a vytrhl jí kabelku, kterou držela v ruce. V ní měla uložený mobilní telefon, deštník, peněženku s částkou 150 Kč, platební kartu a osobní doklady. Odcizením jí vznikla škoda ve výši téměř 2 000 Kč. Policistům z Kojetína se podařilo v těchto dnech zjistit, že podezřelým z uvedeného jednání je 20letý muž. Za trestný čin krádež a neoprávněné držení platební karty mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi příp. peněžitý trest.

V době od 27.12. 2008 do 21.1.2009 neznámý pachatel vnikl v Přerově v zahrádkářské kolonii Pod nemocnicí do dvou chatek. Do první z nich vnikl po rozbití okna a odcizil z ní fotoaparát. Do druhé vnikl rozbitím skla ve dveřích, tu prohledal, ale nic neodcizil. Celková škoda v obou případech byla vyčíslena na 700 Kč. Další případ vloupání do chaty se stal v Tovačově v chatové oblasti Podzámčí v době od 19.1. do 21.1.2009. Neznámý pachatel pravděpodobně vypáčil kovovou mříž a rozbitým oknem vnikl dovnitř. Zde odcizil antirevmatickou termo přikrývku, vysílací stanici se zdrojem a barevný televizor. Poškozenému vznikla celková škoda 11 200 Kč.

Včera ve 20.10 hod. se v železniční stanici Přerov v prostoru kolejiště pohyboval podnapilý 42letý muž. Přitom měl u sebe psa bez náhubku. Vzhledem k silné opilosti a veřejnému pohoršení, které svým jednáním vzbuzoval, kdy neskýtal záruku, že má psa bezpečně pod kontrolou a ohrožoval svoji bezpečnost i bezpečnost kolemjdoucích cestujících, byl po vyšetření lékařem eskortován do Protialkoholní záchytné stanice Olomouc k vystřízlivění. Pes byl zajištěn pracovníkem odchytové služby a umístěn do útulku. Přestupek bude oznámen příslušnému správnímu orgánu.

Na parkovišti v Hranicích na ulici Struhlovsko včera neznámý pachatel vnikl do osobního vozidla Renault. Rozbil sklo na dveřích spolujezdce a ze sedadla odcizil dámskou kabelku s peněženkou, ve které byla finanční hotovost 4 150 Kč, osobní doklady, platební karty a dva mobilní telefony. Dále se zde nacházela v obálce tržba  ve výši 91 000 Kč. Celková škoda 104 350 Kč vznikla jak firmě z Hranic, tak i poškozené, která zde kabelku ponechala.        

vytisknout  e-mailem