Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Aktuality z Karvinska 5.2.2009

Legrace s hrozbou několikaletého vězení a další 

Vloupání do restaurace

V noci na středu v Havířově-Městě na Stavbařské ulici neznámý pachatel rozbil okno do restaurace. Uvnitř odcizil LCD televizor a další věci. Celková škoda je ve výši 14 500 Kč.

Krátce po činu byl pachatel zadržen

Včera před polednem v Bohumíně před domem na Nerudové ulici podezřelý 33letý muž zastavil 20letého mladíka a žádal peníze. Po odmítnutí ho chytil kolem ramen a povalil na zem. Mladíka přiklekl, tlakem na hrudi ho přidržel a druhou ruku v pěst měl v nápřahu k úderu. Mladík ze strachu muži dal 205 Kč na hotovosti. Chvíli po činu byl podezřelý muž zadržen a umístěn do policejní cely. Státnímu zástupci bude podán návrh na jeho vazební stíhání.

Legrace s hrozbou několikaletého vězení

V Českém Těšíně po osmnácté hodině vešel do prodejny potravin na Karvinské ulici maskovaný muž, měl šálu přes obličej a na hlavě kapuci. Proti prodavačce vytáhl krátkou zbraň, kterou na ni namířil a požadoval peníze. Prodavačka se ho zeptala jaké peníze, a on opakoval požadavek. Poté si sundal šálu a řekl, že to byla legrace, objadnal si dvě piva, zaplatil a odešel. Později byl zadržen a převezen na Protialkoholní záchytnou stanici do Karviné. Na tuto "legraci" trestní zákon vymezuje odnětí svobody v rozmezí dvou až deseti let. Dnes budou policisté v procesních úkonech pokračovat.

Zpracovala: Bc. Zlatuše Viačková, sl. tel. 602 161 727

vytisknout  e-mailem