Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

NENÍ CESTY ZPĚT III.

V průběhu minulého týdne se uskutečnila akce zaměřená na prevenci dopravních nehod chodců s tramvajemi. 

Dopravně bezpečnostní projekt „Není cesty zpět“, který vznikl ve spolupráci Dopravních podniků hl. m. Prahy  s Krajským ředitelstvím policie hl. m. Prahy a za podpory Zdravotní pojišťovny MV ČR. Cílem tohoto projektu je poukázat na skutečnost, že Tramvaj má podle platných pravidel provozu vždy přednost v jízdě, a to i na přechodu pro chodce, kde ostatní (nekolejová) vozidla chodci musí umožnit bezpečné přecházení.
 
Na čtyřech místech v Praze (tramvajové smyčky Kotlářka, Černokostelecká , Náměstí Bratří Synků a Stromovka) byla pro zájemce přistavena speciální tramvaj s informačními materiály. Připraveny byly i krátké přednášky a výstava fotografií s bezpečnostní tématikou. Zájemci se mohli zúčastnit také besed, na kterých byli policisté z preventivně informačního oddělení Krajského ředitelství hl. m. Prahy, dispečeři a řidiči DPP, kteří prezentovali základní bezpečnostní pravidla a specifika tramvajového provozu. Velkým přínosem byla tato akce pro žáky základních škol a to nejenom pražských. Školy o tuto akci projevily velký zájem a to se také odrazilo na jejich počtu. Celkem se jich zúčastnilo 405 žáků.
 
Všechny cenné informace a rady, které si veřejnost z tohoto projektu odnesla, budou zcela jistě aktivem pro jejich bezpečí v každodenním životě.

 

nprap. Jaroslav Bican - 25. 10. 2011

Odkazy do noveho okna

Tramvaj I

Tramvaj I 

Detailní náhled

Tramvaj II

Tramvaj II 

Detailní náhled

Tramvaj III

Tramvaj III 

Detailní náhled

Tramvaj IV

Tramvaj IV 

Detailní náhled

Tramvaj V

Tramvaj V 

Detailní náhled

Tramvaj VI

Tramvaj VI 

Detailní náhled

Tramvaj VII

Tramvaj VII 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem