Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Aktivní stáří a prevence pro seniory v Lomech u Kunžaku

J.Hradec - Tisková mluvčí navštívila účastníky rekondičního pobytu.  

Oblastní spolek Českého Červeného kříže Jindřichův Hradec v měsíci září již čtvrtým rokem pořádal rekondiční pobyt pro seniory v Lomech u Kunžaku na Jindřichohradecku. Účastníky pobytu byli zejména zasloužilí a dlouholetí členové tohoto spolku, ve věku od 63 do 88 let. Díky ředitelce, paní Zdence Hanzalové, prožili krásný týden plný zajímavých činností a přednášek.
Účastníci rekondičního pobytu a přednášející.jpgÚčastníci rekondičního pobytu a přednášející.jpg
Součástí pobytu dříve narozených byla mimo jiné i beseda s Jindřichohradeckou tiskovou mluvčí  PČR a krajským koordinátorem Besipu , panem Václavem  Kovářem.  
Tisková mluvčí  pohovořila o bezpečnostní situaci  i o vývoji kriminality na Jindřichohradecku. Zdůraznila, že právě senioři se stávají čím dál tím více terčem zájmu kapsářů, zlodějů, podvodníků i násilníků.  
Přednáška pro seniory v Lomech .JPGPřednáška pro seniory v Lomech .JPG
 
 Třiceti seniorkám a jednomu zástupci mužského pohlaví doporučila :
* jak se chránit před okradením 
* jak předcházet riziku přepadení 
* jak se vyhnout podvodu   
* jak se chovat v silničním provozu
 
Senioři se aktivně zapojili do přednášky a rovněž pohovořili o svých zkušenostech a setkáních s „ nečestnými“ spoluobčany. Kladli zajímavé dotazy a bylo vidět, že je přítomnost ženy v policejní  uniformě opravdu těší. 
 
Krajský koordinátor Besipu , pan Václav Kovář navázal na přednášku tiskové mluvčí PČR a podrobně pohovořil o tom, jak se mají starší spoluobčané správně chovat v silničním provozu. V závěru besedy odpovídal na dotazy, které vzešly z opravdu zajímavé přednášky.
Václav Kovář beseduje s dříve narozenými.jpgVáclav Kovář beseduje s dříve narozenými.jpg
 
Jelikož se beseda dříve narozeným spoluobčanům líbila, přislíbil krajský koordinátor Besipu , pan Václav Kovář i tisková mluvčí Policie ČR, že se společně za seniory v příštím roce opět vypraví.
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová, pcrjhtm@mvcr.cz 
29. září 2010

vytisknout  e-mailem