Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Aktiv policistů v Praze

Aktiv zaměstnanců služby cizinecké policie s náměstkem policejního prezidenta 

       Ve středu 6. května 2009 se v prostorách Krajského ředitelství policie hl. města Prahy uskutečnil aktiv zaměstnanců Oblastního ředitelství služby cizinecké policie Praha. Program byl rozdělen do dvou částí. První část byla určena vedoucím organizačních článků, kterou vedl náměstek policejního prezidenta plk. Mgr. Ing. Ivan Bílek, dále byli přítomní náměstek ředitele služby cizinecké policie plk. Ing. Miloš Vacek a ředitel Oblastního ředitelství služby cizinecké policie Praha plk. Mgr. Aleš Benedikt.

Druhá část byla určena všem pracovníkům cizinecké policie z Prahy a středních Čech. Pan náměstek Bílek seznámil všechny přítomné s ekonomickou situací u policie, se strukturou služby a uspořádáním útvarů policie. Ubezpečil policisty, že cizinecká policie bude nadále plnit své úkoly a její současná podoba jako celorepublikový útvar bude zachována. Jediné o čem se ještě bude jednat s ředitelstvím služby cizinecké policie jsou služební kynologové, kteří by měli být podřízeni krajským ředitelstvím. Dále upozornil na problém extremismu a požádal všechny, aby věnovali tomuto jevu zvýšený zájem. Hodně hovořil o ekonomické situaci a nutnosti šetřit finanční prostředky, které vynakládá policie s tím, že  probíhá analýza zatíženosti Inspektorátů cizinecké policie v celé republice. Vzhledem k tomu, že v Praze a středních Čechách je téměř polovina všech cizinců pobývajících na našem území tak se počet zaměstnanců oblastního ředitelství v Praze měnit nebude, právě naopak by bylo třeba doplnit chybějící tabulková místa novými policisty. Na závěr své prezentace poděkoval zaměstnancům za práci a pochválil pracovníky  za profesionálně odvedenou práci. Byl potěšen, že v poslední době je činnost cizinecké policie hodnocena kladně od různých institucí.

Se svým příspěvkem dále vystoupil pan náměstek Vacek, který srovnával první čtvrtletí letošního roku se stejným obdobím loňského roku. Zaměřil se na legální i nelegální migraci, trestné činy, přestupky a správní vyhoštění. Srovnával činnost jednotlivých oblastních ředitelství.

Na závěr proběhla diskuse a konečné slovo měl nově jmenovaný pan ředitel Benedikt, který poděkoval všem zúčastněným za účast a popřál hodně úspěchů v plnění úkolů cizinecké policie.

 

vytisknout  e-mailem