Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Akce Zebra v Trutnově

TRUTNOVSKO-Vaše bezpečnost, náš cíl 

V pondělí 3. září 2012 se na Trutnovsku konala dopravně preventivní  akce s názvem „Zebra se za tebe  nerozhlédne“. Policisté při této akci preventivně působili na širokou veřejnost při dodržování pravidel bezpečného  přecházení  vozovek na vyznačených přechodech pro chodce.
Hlavním úkolem bylo odbourání mýtu o absolutní přednosti chodců. Akce se zúčastnili dopravní policisté společně s kolegou z preventivně  informační  skupiny. Hlavním partnerem akce Zebra byla Zdravotní pojišťovna  Ministerstva vnitra ČR. Všichni oslovení chodci přecházející vozovku na označeném místě dostali kartičky s obrázkem zebry a preventivními radami k přecházení přechodů. Největší radost děti měly ze školních zápisníčků, jejichž distribuci zajistil hlavní partner projektu, kterým je již shora uvedená Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra České republiky.
Místo a čas konání akce jsme naplánovali na přechodech v blízkosti školských zařízení. V době od 8:30 do 9:30 byl zvolen přechod pro chodce na ulici Horské nedaleko Základní školy Mládežnická, od 10:00 do 11:00 akce probíhala na přechodu pro chodce nedaleko trutnovského vlakového nádraží. Ohlasy na uvedenou akci byly ze strany přecházejících chodců velice pozitivní. Při uvedené akci bylo osloveno zhruba 50 osob, od těch nejmenších, přes mládež, dospělé, až po naše seniory.
nprap. Bc. Udo Ertner
4. 9. 2012
Foto: Krkonošský deník

vytisknout  e-mailem