Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Akce " Vltava "

Na Mělnicku se uskutečnilo opatření, zaměřené na rybáře. 

     Dne 11. května 2012, v odpoledních a večerních hodinách, se na Mělnicku uskutečnila preventivně-bezpečnostní akce, která byla rozdělena do dvou částí.
      První z nich byla zaměřena na kontrolu lovu ryb a odhalení případných pytláků, na řece Vltava, v úseku mezi Lužcem nad Vltavou a Kralupy nad Vltavou. Dále byla akce směřována na další přilehlé vodní plochy (pískovna Vojkovice atd.). Této části opatření se zúčastnilo patnáct policistů z územního odboru, Policie ČR Mělník, cizinecká policie a policisté z Poříčního oddělení, v Nymburce. Dále rybářská stráž, zástupce Státní plavební správy a Hasičský záchranný sbor Kralupy nad Vltavou. Při akci byly využity motorové čluny, část kontrol byla prováděna přímo z vodní hladiny a část ze břehu. Bylo zkontrolováno třiačtyřicet osob a nebylo zjištěno žádné porušení zákonných norem.
     Ve večerních a nočních hodinách se poté mělničtí kriminalisté, příslušníci pořádkové policie a kralupští městští strážníci zaměřili na kontrolu nočních podniků, v Kralupech nad Vltavou a dalších vybraných objektů, u kterých bylo důvodné podezření, že zde dochází k trestné činnosti. V restauračních zařízeních se policisté a strážníci zaměřili hlavně na dodržování zákazu podávání alkoholu mladistvým.
     Bylo zkontrolováno čtrnáct hospod a barů, dva další zájmové objekty a v nich 134 osob. Během této akce policisté odhalili čtyři osoby mladší osmnácti let, pod vlivem alkoholu. Orientační dechové zkoušky u nich skončily pozitivní naměřenou hodnotou do jednoho promile alkoholu v dechu. Tyto případy budou cestou městské policie oznámeny odboru sociálně-právní ochrany dítěte, městského úřadu, za účelem jejich dalšího projednání.
     Podobně zaměřené akce budou na Mělnicku pokračovat i nadále.  
 
15. května 2012
nprap. Václav Tichý

vytisknout  e-mailem