Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Akce Tranzit proběhla také na Vysočině

KRAJ VYSOČINA: Policisté při kontrolách odhalili 43 přestupků  

Policisté z odboru služby cizinecké policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina se ve spolupráci s Celním úřadem Jihlava, policisty z Dálničního oddělení ve Velkém Beranově a s policisty pohotovostně - eskortního oddělení v minulém týdnu zapojili do celorepublikové akce s názvem Tranzit.
 
Akce trvala od 6. do 12. února a byla zaměřena na odhalování nelegální migrace cizinců třetích zemí a kontrolu pobytového režimu. Policisté se při bezpečnostní akci zaměřili také na odhalování padělaných a pozměněných cestovních dokladů a jiných dokumentů. Při kontrole také pátrali po hledaných a pohřešovaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech. Současně také kontrolovali dodržování ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích.
 
V Kraji Vysočina se do akce zapojilo na šest desítek policistů, kteří zkontrolovali celkem 1085 osob, z toho 441 občanů ze třetích zemí. „V rámci pobytových kontrol jsme zkontrolovali v našem kraji 41 ubytovacích zařízení. Kromě osob jsme prověřili také sedm vlaků, 28 autobusů a 48 jiných dopravních prostředků „ doplnil plk. Mgr. Leoš Švarc, vedoucí odboru služby cizinecké policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. Při kontrolách zjistili celkem 43 přestupků, za které v blokovém řízení uložili pokuty v celkové výši 23 600 korun. V jednom případě zjištěný přestupek v dopravě oznámili k projednání do správního řízení.
 
Policisté při kontrole využili ve třech případech také speciální analytický přístroj PERDETEKT 2, který je schopen spolehlivě detekovat přítomnost člověka v nákladovém prostoru kamionu. Akce s podobným zaměřením budou pokračovat i v dalších měsících letošního roku. Žádný pohyb nelegální migrace ale nezjistili. Akce s podobným zaměřením budou v letošním roce pokračovat.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
13. leden 2012
 

vytisknout  e-mailem