Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Akce se zaměřila na nelegální migraci

KRAJ VYSOČINA: Policisté kontrolovali kamiony i ubytovny na Vysočině 

Ve středu 1. února se na území Kraje Vysočina uskutečnila bezpečnostní akce „Cizinec“, do které se zapojili policisté odboru cizinecké policie kraje Vysočina. V rámci akce, který probíhala od 8 do 18 hodin  policisté zkontrolovali celkem 88 občanů ze třetích zemí a 461 občanů ze zemí Evropské unie. V rámci kontroly dopravních prostředků pak zkontrolovali tři autobusy a 32 nákladních vozidel.
 
Středeční kontrola neodhalila žádnou osobu při nelegální migraci. Policisté uložili osm pokut v blokovém řízení v celkové výši 3700 korun. Všechny pokuty se týkaly porušení zákona o provozu vozidel na pozemních komunikacích. Na dvou vybraných místech u dálnice D1 a na silnici I/38 mezi Jihlavou a Stonařovem se policejní hlídky soustředily na kontrolu cizinců, kteří projíždějí přes Vysočinu.
 
Policisté kontrolovali také vybrané ubytovací zařízení, kde se při kontrole zaměřili na odhalování nelegálního pobytu cizinců s tím souvisejícího protiprávního jednání. „Akce byla prioritně zaměřena na kontrolu plnění podmínek pobytu cizinců na území České republiky. Policisté se při kontrolách zaměřili na nelegální zaměstnávání cizinců a na kontrolu orientovanou na potírání trestné činnosti v souvislosti s nelegální migrací, a to především na podezření migrace cizinců zejména z  balkánských zemí,“ řekl plk Mgr. Leoš Švarc, vedoucí odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.
 
Policisté při kontrole využívali speciální analytický přístroj PERDETEKT 2, který je schopen spolehlivě detekovat přítomnost člověka v nákladovém prostoru kamionu. Policisté se při bezpečnostní akci zaměřili také na odhalování padělaných a pozměněných cestovních dokladů a jiných dokumentů. Při kontrole také pátrali po hledaných a pohřešovaných osobách. Akce s podobným zaměřením budou pokračovat i v dalších měsících letošního roku.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
3. ledna 2012
Odkazy do noveho okna

Akce Cizinec 1

Akce Cizinec 1 

Detailní náhled

Akce Cizinec 2

Akce Cizinec 2 

Detailní náhled

Akce Cizinec 3

Akce Cizinec 3 

Detailní náhled

Akce Cizinec 5

Akce Cizinec 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem