Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Akce s krycím názvem PALICE

KLADENSKO – Toxi tým kladenských kriminalistů nezahálí ani o prázdninách. 

V minulých dnech opět vyrazili kladenští kriminalisté do terénu a to konkrétně na pole mezi obcemi Dřetovice a Zájezd, kde se zaměřili na osoby neoprávněně stanující v remízku okolo makového pole.

Policisté měli podezření, že tito lidé neoprávněně nařezávají makovice máku setého a následně zpracovávají vytékající opium za účelem dalšího zpracování. Toto podezření se naplnilo, když 10. července 2019 provedli kriminalisté výše zmiňovanou akci. Při realizaci byl zadržen při útěku jeden muž a dalších devět osob bylo vyzváno k podání vysvětlení. Mezi těmito osobami se podařilo zjistit i celostátně hledanou osobu s nástupem do výkonu trestu.

Na místě byl zajištěn rostlinný materiál, speciálně upravené nože sloužící k nařezávání makovic a laboratoř na zpracování. Zajištěný materiál rostlinného původu, ale i krystalická látka, která byla zajištěna u jedné z osob, byl odeslán na odborné expertízy. U krystalické látky bylo následně zjištěno, že se jedná o pervitin. Na další odborné expertízy vyšetřovatel nyní čeká.

Operativním šetřením bylo zjištěno, že opium používali převážně pro svoji potřebu, ale z části také dál distribuovali.

Osm mužů a dvě ženy ve věku od dvaceti do pětačtyřiceti let jsou podezřelí z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim hrozí až pět let za mřížemi.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
22. července 2019

vytisknout  e-mailem