Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Akce "Řídím, piju nealko pivo" v Libereckém kraji

KRAJ - Na Jablonecku a Semilsku proběhla dopravně preventivní akce "Řídím, piju nealko pivo". 

V letošním roce probíhá opět na celém území České republiky akce s názvem „Řídím, piju nealko pivo“. Tato preventivní akce je pořádána ve spolupráci Policie České republiky a Českého svazu pivovarů a sladoven. Jedná se o prezentační aktivitu Policie ČR v oblasti preventivního působení nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Projekt je zaměřen na zodpovědný přístup řidičů k pití alkoholu – piva. Český svaz pivovarů a sladoven se touto aktivitou zaměřuje na prevenci alkoholu za volantem. Letos se jedná o 10. ročník této akce, která nyní klade důraz na období Velikonoc.

Jejím cílem je zvýšit podvědomí řidičů o nealkoholickém pivu jako alternativě z hlediska dodržování zákona, zásad bezpečnosti a také jako motivace řidičů k zodpovědnému pití piva. Nealkoholické pivo je jednou z možností, jak si řidiči mohou dopřát svůj oblíbený nápoj a přitom dodržovat platné zákony.

Včera a dnes dopoledne tato akce proběhla v Libereckém kraji. Policisté na stanovištích v Lučanech nad Nisou a Sedmihorkách kontrolovali řidiče osobních i nákladních vozidel. Na těchto místech byli společně s dopravními policisty také krajský koordinátor BESIP pro Liberecký kraj a promotérka Českého svazu pivovarů a sladoven.

Téměř stovka řidičů se zde v rámci běžné silniční kontroly podrobila dechové zkoušce. U žádného z nich nebyl v dechu zjištěn alkoholu, a proto všichni od zástupkyně Českého svazu pivovarů a sladoven obdrželi nealkoholické pivo a jednorázový alkotest.

Preventivní akce „Řídím, piju nealko pivo“ je nyní součástí dopravně bezpečností akce, která probíhá od 17. do 22. dubna nejen na území Libereckého kraje, ale v celé České republice.

Tato dopravně bezpečnostní akce je zaměřena zejména na dodržování stanovené rychlosti, způsobu jízdy a dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systému při přepravě dětí, technický stav vozidel, kontrolu dokladů předepsaných pro provoz motorových vozidel, jízdu pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek a dodržování ostatních platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Policejní hlídky se rovněž zaměří na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.


18. 4. 2019
nprap. Dagmar Sochorová
Oddělení tisku a prevence
Jablonec nad Nisou

vytisknout  e-mailem