Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Akce „Prostor“ – Praha 7 pod drobnohledem policie

Během noční akce policisté omezili na svobodě celkem dvanáct osob. 

Včera od dvaceti hodin do dnešní páté hodiny ráno proběhla na území Prahy 7 policejní akce nazvaná „Prostor“, během které se policisté zaměřili na hledané osoby a věci pocházející z trestné činnosti, dodržování vyhlášek vydaných Magistrátem hlavního města Prahy, kontrolu podávání neokolkovaného alkoholu a podávání alkoholických nápojů osobám mladším osmnácti let ve vytipovaných restauračních a kulturních zařízeních.
 
Přes dvacet policistů zkontrolovalo za noc dvanáct objektů (cluby, diskotéky, ubytovny, herny, bary), téměř tři sta osob a asi padesátku vozidel. Na policejních služebnách skončilo 5 osob, které u sebe neměly doklady totožnosti a nedokázaly svoji totožnost hodnověrným způsobem prokázat, tři osoby si pak převzali policisté z cizinecké policie, dvě zatčené osoby policisté umístili do policejní cely, protože figurovaly v evidencích jako celostátně hledané.
 
Podařilo se zadržet i třicetiletého celostátně hledaného muže, na kterého vydal soud předchozí souhlas se zadržením a druhým zadrženým byl šestačtyřicetiletý muž s bohatou trestní minulostí. Ten byl nejprve předvedený na služebnu, protože hodnověrně neprokázal svoji totožnost a poté, co ho policisté po ověření totožnosti propustili po na svobodu, zadržela ho druhá hlídka ve chvíli, kdy utíkal od osobního vozidla, do kterého se chtěl vloupat. Policistům nejprve tvrdil, že vedle vozidla vykonával v podřepu malou potřebu, nicméně místo mokré stopy nalezli policisté u vozidla vylomený zámek u pravých dveří a okolí poškrábané nezjištěným předmětem. Když podezřelý muž ukázal obsah kapes a látkové tašky, k pokusu vloupání se následně přiznal. Zadržený měl totiž u sebe multifunkční nůž s pootevřeným šroubovákem, autorádio včetně napájecích kabelů a ovládacího panelu. Na místo pak dorazila hlídka, která shodou okolností tuto osobu před několika hodinami předváděla, a podle jejich slov muž u sebe autorádio neměl a nejspíš ho odcizil poté, co ho policisté propustili po prokázání totožnosti na svobodu. Muž se ke všemu doznal a policisté ho převezli na služebnu k dalším úkonům. V evidencích pak ještě zjistili, že má bohatou trestní minulost - od roku 1994 byl celkem třiadvacetkrát trestně stíhaný za majetkovou trestnou činnost. Krátce po půl páté ráno ho pak policisté po konzultaci se státním zástupcem propustili na svobodu, předtím si však ještě vyslechl podezření ze spáchání trestného činu pokusu krádeže vloupání a celý případ tento bude zpracovaný ve zkráceném přípravném řízení.
 
Policisté nejen z Prahy 7, ale i z jiných pražských částí, budou v takovýchto akcích nadále pokračovat v nepravidelných intervalech, jako je tomu doposud.
 
kpt. Bc. Jana Rösslerová 1. 12. 2012
Odkazy do noveho okna

Policejní akce "Prostor"

Policejní akce "Prostor" 

Detailní náhled

Policejní akce "Prostor"

Policejní akce "Prostor" 

Detailní náhled

Policejní akce "Prostor"

Policejní akce "Prostor" 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem