Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Setkání policistů preventistů Karlovarského kraje

KARLOVARSKÝ KRAJ- Bublava 2015.  

 
Setkání policistů-preventistů z jednotlivých obvodních oddělení karlovarského kraje se již tradičně konalo v květnu letošního roku, na Bublavě, v rekreačním středisku KŘ PČR Karlovarského kraje.
 
Obsahem bylo setkání se zástupci Záchranného kruhu a policistou - preventistou z NPC v Praze. Hosté Ing. Krajsová a Lukáš Hutta ze Záchranného kruhu  seznámili účastníky IMZu  s náplní práce Záchranného kruhu a jejich projekty – Vědět a znát je na pořád, Chraň svůj život, chraň svůj svět a jejich využitím. Novinkou je  projekt vybudovaní Centra zdraví a bezpečí, jehož provoz bude zahájen v září letošního roku v Karlových Varech.
Preventista z Národní protidrogové centrály v Praze kpt. Bc. Petr Procházka měl největší část vzdělávacího semináře. Seznámil policisty s aktuální drogovou scénou v ČR, návykovými látkami a příznaky abúzu, upozornil na legislativu návykových látek v praxi. Zájem vzbudila i problematika návykových látek na školách a testování dětí na OPL. Procházka také uvedl stanoviska NPC k řešení problematiky návykových látek ve školním prostředí a s doporučením k doplnění školního řádu. Závěr svého příspěvku věnoval prevenci protiprávního jednání dětí a mladistvých i právním důsledkům pro pachatele drogových deliktů. Zaujaly také kazuistiky z praxe NPC.
Příspěvek k preventivní činnosti policistů celého kraje a k projektu Ajaxův zápisník měla krajská koordinátorka prevence kriminality por.PhDr. Zdena Papežová.
 
IMZu se zúčastnili policisté a policistky z OOP územních odborů K.V., SO, CH. Policisté z SKPV CH a Sokolov, kteří se zabývají problematikou mládeže, také přispěli do diskuze svými zkušenostmi a doporučeními.
 
Omluvili se policisté SKPV K.Vary,  OOP Fr.Lázně,  Cheb-venkov, K.Vary-Rybáře, Habartov, Ostrov, N.Role a Nejdek.
 
Policisté považovali za přínos  nově oživené informace k drogové problematice, zejména legislativní postupy při řešení OPL na školách a rychlejší postup při řešení protiprávního jednání dětí a mládeže (přestupků i trestných činů).
Přivítali také doporučení a návody, jak pracovat s metodickými a didaktickými pomůckami, které nabízí portál Záchranného kruhu.
 
por.PhDr.Papežová Zdeňka     
květen 2015
 
 
 
 
                                                    
Odkazy do noveho okna

Bublava 1

Bublava 1 

Detailní náhled

Bublava 2

Bublava 2 

Detailní náhled

Bublava 3

Bublava 3 

Detailní náhled

Bublava 4

Bublava 4 

Detailní náhled

Bublava 5

Bublava 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem