Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Akce Prevence v Plzeňském kraji

Domažlice, Klatovy - součinostní akce odhalila 9 přestupků, malé množství omamné látky a hledaný doklad 

V pátek a v noci na sobotu proběhla na Domažlicku a na Klatovsku součinnostní akce cizinecké policie s názvem Prevence. Do akce bylo nasazeno 40 policistů z inspektorátů cizinecké policie v Domažlicích a v Chebu, z oddělení pátrání Rozvadov a z dopravních inspektorátů v Klatovech a v Domažlicích, ze skupiny služební kynologie Domažlice byli nasazeni psovodi s 5 služebními psy.
Policisté prováděli pobytovou kontrolu ve vlacích, železničních stanicích, na autobusových nádražích, v noci kontrolovali herny a bary. Součástí akce bylo i schengenské vnitrostátní pátrání na silnici u Vráže na Klatovsku a u Křenov na Domažlicku. Policisté se zaměřili na kontrolu dodržování pobytového režimu cizinci i na odhalování různých druhů trestné činnosti a nelegální migrace. V průběhu akce informovali kontrolované cizince o projektu dobrovolných návratů a předávali jim informační letáky s podmínkami zařazení do tohoto projektu.
Při akci bylo zkontrolováno celkem 555 osob a 51 vozidel, odhaleno 9 přestupků, za které policisté uložili blokové pokuty v celkové výši 6 tisíc korun, 3 přestupky budou oznámeny správním orgánům. Dále byl při akci zadržen jeden doklad totožnosti, který byl veden v schengenském informačním systému.
Při kontrole v Horšovském Týně odhalil služební pes Rolf u jednoho z návštěvníků baru malé množství neznámé látky. Kontrolním testem bylo zjištěno, že látka vykazuje přítomnost THC. Muž, u kterého byla látka nalezena, 25letý mladík, neměl u sebe žádné doklady, proto byl předveden na inspektorát cizinecké policie. Zde byl ověřena jeho totožnost a po provedení služebních úkonů byl propuštěn.
Při schengenském vnitrostátním pátrání u obce Křenovy na Domažlicku byla kontrolována osádka vozu Seat Toledo. Spolujezdec neměl u sebe žádné doklady a nemohl prokázat svou totožnost. Proto byl předveden na policejní služebnu, kde bylo lustrací v policejních evidencích zjištěno, že se jedná o 39letého státního příslušníka bývalé Jugoslávie, který žije trvale v Plzni. Muži uložili policisté pokutu ve výši 2 tisíce korun.

vytisknout  e-mailem