Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Akce "PRÁZDNINY"

Dvacet mladistvých nadýchalo na diskotéce 

V sobotu dne 27. června proběhla na teritoriu Praha venkov - ZÁPAD policejní akce, do které bylo zapojeno více než 30 policistů. Celá akce měla dvě části. V odpoledních hodinách se hlídky zaměřily na řidiče a to hlavně na dodržování pravidel silničního provozu. Prověřovali také, zda řidiči neřídí pod vlivem alkoholu.
 
Během necelých čtyř hodin přistihli hned tři řidiče, kteří před jízdou požili alkoholické nápoje. Nejvíce nadýchal devětadvacetiletý řidič osobního automobilu Hyundai v Mníšku pod Brdy, a to dvě promile.
 
Kolem jedenácté hodiny večer se policisté přesunuli do Horoměřic a spolu s místními strážníky obecní policie a stážníky z Velkých Přílep obsadili místní diskotéku. Během hodiny zkontrolovali účastníkům občanské průkazy. Komu ještě nebylo osmnáct musel dýchnout do přístroje, zda nepožil alkoholické nápoje. Hříšníků postupně přibývalo, až na konečných dvacet. Všichni nadýchali hodnotu do jednoho promile alkoholu v dechu. Dívky se v žádném případě nenechaly zahanbit, tvořily přibližně polovinu. Na místě byl s policisty také úředník z odboru sociálních věcí, který prohřešky mladistvých projedná s jejich rodiči. Mladistvé, kteří přijeli za zábavou většinou z Prahy, si museli vyzvednout rodiče nebo alespoň někdo z příbuzných.
 
Podobná akce proběhla ve stejnou dobu také na teritoriu Praha venkov – VÝCHOD. Zde se policisté zaměřili na diskotéku v Brandýse nad Labem. I tady byli přistiženi pod vlivem alkoholu dva nezletilí ve věku šestnáct a sedmnáct let . Ti nadýchali 1,6 promile a 1,2 promile alkoholu. Policisté rovněž při své akci zadrželi dva celostátně hledané muže, kteří nenastoupili do výkonu trest odnětí svobody. Jednoho z nich přistihla hlídka při řízení automobilu pod vlivem alkoholu.
 
Vzhledem k začínajícím letním prázdninám budou podobné akce nepravidelně probíhat po celém území Prahy venkov. Mladistvých, kteří navštěvují zábavná zařízení je velké množství. Ti pak posilněni mnohdy velkým množstvím alkoholu páchají další trestnou činnost. Rodiče by si proto měli uvědomit a zjistit jaké zařízení jejich dítě navštěvuje, s kým se stýká. Neboť právě parta, ve které se jejich ratolest pohybuje,může být také zdrojem dalších činů, které by jinak třeba ani nespáchala. Nejenom ten, kdo mladistvým alkohol podává, ale i rodičům hrozí až padesáti tisícová pokuta.

    

vytisknout  e-mailem