Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Akce „PIRÁTI“ zpřetrhala distribuci konopí na Příbramsku

PŘÍBRAM - Kriminalisté zadrželi muže krátce po předání peněz i "zboží". 

Snažili se být neviditelní, skrytí, konspirativní – i přesto je kriminalisté v rámci akce „PIRÁTI“ všechny zadrželi a „utnuli“ tím slibně rozjetý obchod s konopím.

Příbramští kriminalisté měli tři muže ve věku 27, 41 a 43 let v hledáčku několik měsíců, a i přes jejich konspirativní postupy zmapovali hierarchii a veškerý způsob předávání konopí a platby za něj.

Ústřední osobou z celé trojice byl nejmladší z nich, 27letý muž, který skupovaným konopím zásoboval osoby na Příbramsku, závislé na této psychoaktivní látce. Marihuanu pak získával – kupoval - od 41letého a 43letého muže.

Muži měli vždy vše logisticky propracované - k předávce „zboží“ a peněz docházelo vždy v nočních hodinách v předem stanovený den a čas. K tomuto účelu posloužil nepojízdný vrak vozu nejmladšího z trojice, zaparkovaný na jednom z příbramských parkovišť, kde byl vždy připravený předem domluvený finanční obnos za odpovídající množství konopí. 3 FOTO_03.jpg

Připraveni byli ale i kriminalisté, kteří po předem do detailu zkoordinované akci zadrželi jednoho večera všechny tři muže, přičemž 41letého a 43letého jenom krátce po předání peněz za nakoupené konopí. U jednoho z nich zajistili přes 200 gramů sušiny marihuany, u druhého pak peníze za její prodej. V rámci domovních prohlídek pak kriminalisté zajistili dalších 90 gramů sušiny konopí, téměř 240 tisíc korun na hotovosti a u nejstaršího z trojice ještě  přes 150 rostlin konopí, které doma pěstoval. 

Kriminalisté již všechny tři muže obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim hrozí před soudem až pětileté tresty. 

Kriminalisté díky akci "PIRÁTI" zničili distribuci minimálně 5 kilogramů konopí, tedy zhruba 10 tisíc uživatelských dávek, které se již nedostanou ke koncovým uživatelům.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
25. října 2021
 

 

Odkazy do noveho okna

1 FOTO_01

1 FOTO_01 

Detailní náhled

2 FOTO_02

2 FOTO_02 

Detailní náhled

3 FOTO_03

3 FOTO_03 

Detailní náhled

4 FOTO_04

4 FOTO_04 

Detailní náhled

5 FOTO_05

5 FOTO_05 

Detailní náhled

6 FOTO_06

6 FOTO_06 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem