Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Akce OVČÁK - Pardubicko - 16. července 2008 - Toxi tým S Včk HK

Z nelegálního obchodu s drogami obviněn 44letý muž a 28letá žena Zajištěna kompletní varna pervitinu Prozatím prokázán prodej pervitinu téměř za 87.000 korun  

 Oboustranné překvapení čekalo ve středu 16. července 2008 v podvečerních hodinách na terénního pracovníka a toxikomana u obchodního domu v centru města Pardubic. Při výměně 200 ks použitých injekčních stříkaček v rámci výměnného programu Harm Reduction je totiž oslovili místní kriminalisté z východočeského Toxi týmu a „jménem zákona“ je vyzvali k následování.
 
Kontaktní pracovník neměl sebemenší tušení, že delší dobu pracuje s narkomanem, který se zabývá nelegální výrobou a prodejem drog.
 
Ještě téhož dne policejní komisař obvinil 44letého muže a následně zadrženou 28letou ženu z Pardubic z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů, dílem spáchaný samostatně a dílem ve spolupachatelství.
 
Muž a žena si nejméně dva roky společně přilepšovali výrobou a prodejem pervitinu a distribucí marihuany. Některé dávky dvojice poskytovala i zdarma, jiné za protislužby jako např. nákupy potravin, hrazení útraty v restauracích apod. Prodejem pervitinu získali finanční prospěch ve výši téměř 87.000 korun.
 
Při soudním líčení bude jako jeden z důkazních materiálů předložena fotodokumentace z domovní prohlídky, při které pardubičtí drogoví specialisté objevili a zajistili kompletní varnu na výrobu metamfetaminu, zvaného pervitin. Zadržené dvojici může přitížit i na padesát svědeckých výpovědí odběratelů drog, které kriminalisté v této kauze hodlají vyzvat a vyslechnout neboť již svou výpověď podali.
 
Muž a žena jsou v současné době stíháni vazebně a při soudním líčení budou čelit až 10letému trestu odnětí svobody.
 
           
por. Mgr. Renata Šanderová

vytisknout  e-mailem