Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Akce opět odhalila spoustu deliktů

Od čtvrtečního odpoledne probíhala v teritoriu Obvodního ředitelství Praha IV dvoudenní policejní akce. 

Ta byla zaměřena na kontrolu objektů, pátrání po hledaných osobách, kradených věcech, věcech pocházejících z trestné činnosti a kontrolu dodržování pravidel silničního provozu. Na akci policisté ze čtyřky spolupracovali s již tradičními partnery, tedy se strážníky Městské policie hlavního města Prahy, pražskými celníky a pracovníky Magistrátu hlavního města Prahy.

Policisté při akci kontrolovali různá ubytovací zařízení, ale také zahrádkářské kolonie. V ubytovnách se zaměřili především na zde bydlící cizince, u kterých prověřovali, zda se na území naší republiky zdržují oprávněně. V zahrádkářských koloniích policisty hlavně zajímalo, zda tamní chatky náhodou neobývají neoprávnění nájemníci, nebo zda tam právě nedochází k vykrádání těchto, ve valné většině již zazimovaných, objektů. Na všech těchto místech také policisté pátrali po hledaných či pohřešovaných osobách.

Celou dvoudenní akci policisté čtvrtého policejního obvodu zakončili rozsáhlou obousměrnou dopravní uzávěrou v ulici 5. května, kterou provedli v noci z pátka na sobotu. Zde především kontrolovali řidiče, jak dalece respektují a dodržují pravidla silničního provozu, ale také pátrali po hledaných osobách a věcech.

A stejně jako při předchozích obdobných akcích policisté zjistili celou řadu deliktů, které podporují názor, že takovéto akce mají stále smysl a opodstatnění.

Během dvou dnů policisté zkontrolovali 2.176 osob, z čehož se v 530 případech jednalo o cizince, 1430 vozidel, 44 objektů, které lze vnímat jako squat, 642 chat a 11 dalších ubytovacích objektů.

Výsledkem akce je 313 odhalených a řešených přestupků, za které policisté a strážníci ve 249 případech uložili blokové pokuty v celkové výši 94.600,- Kč. Zbylých 64 deliktů muži a ženy zákona takzvaně oznámili do správního řízení úředníkům Magistrátu hlavního města Prahy. Nad rámec těchto kontrol a zjištěných deliktů ještě strážníci Městské policie hlavního města Prahy zkontrolovali 36 vozidel TAXI, u kterých na základě zjištěných nedostatků zahájili v pěti případech přímo na místě kontroly správní řízení a při dalších šesti případech řešili zjištěná pochybení příkazním řízením.

Během zmiňovaných dvou dnů také policisté vypátrali, zadrželi, nebo dokonce zatkli 23 osob. Šest z těchto osoby muži zákona zadrželi přímo při jednání majícím znaky trestného činu, 5 zadrželi na základě vydaných příkazů k zatčení a jednu zadrželi, neboť se vyhýbala nástupu výkonu trestu odnětí svobody. Zbylých 11 osob policisté zajistili a na policejní služebnu předvedli v souladu se zákonem O Policii ČR pro jiné přečiny či správní delikty.

V rámci uzávěry 5. května policisté, krom jiného, odhalili 3 řidiče pod vlivem omamných a psychotropních látek, dva pod vlivem alkoholu a další dva, kteří měli buď správním orgánem, nebo dokonce soudem vysloveny zákazy řízení motorových vozidel.

por. Mgr. Tomáš Hulan 11. 11. 2017

Odkazy do noveho okna

1 kontrola 5. května - ilustrační (1)

1 kontrola 5. května - ilustrační (1) 

Detailní náhled

2 kontrola 5. května - ilustrační (2)

2 kontrola 5. května - ilustrační (2) 

Detailní náhled

3 kontrola 5. května - ilustrační (3)

3 kontrola 5. května - ilustrační (3) 

Detailní náhled

4 kontrola 5. května - ilustrační (4)

4 kontrola 5. května - ilustrační (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem