Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Akce "NIKOLAS"

Mělnicko - Policisté spolu s pracovníky OSPOD a ČOI kontrolovali noční podniky. 

 
    V noci ze šestého na sedmého prosince letošního roku se na Mělnicku uskutečnila bezpečnostní akce, zaměřená na kontrolu dodržování zákazu podávání alkoholických nápojů nezletilým a mladistvým osobám, pátrání po pohřešovaných a hledaných osobách a policisté si „posvítili“ i na případnou distribuci omamných a psychotropních látek. Opatření se zúčastnila zhruba dvacítka policistů z obvodních oddělení a kriminalistů, v součinnosti s pracovnicemi Odboru sociálně právní ochrany dítěte, Městských úřadů Mělník a Neratovice.
   
     V uvedených městech policisté navštívili pět předem vybraných nočních podniků. V Neratovicích nebyly zjištěny žádné nedostatky, ale na Mělníku kontroly odhalily pětici osob mladších osmnácti let, pod vlivem alkoholu. Jednalo se hodnoty v rozmezí od 0,16 do 1,18 promile alkoholu v dechu, která byla naměřenu u dívky, ročník narození 1998.
    
     Společně s policisty navštívili podniky i pracovníci České obchodní inspekce, inspektorátu Hl. města Praha a Středočeského kraje, kteří kontrolovali dodržování norem uvedených v zák. č. 634/1992 Sb., na ochranu spotřebitele.
 
9. prosinec 2013
nprap. Václav Tichý
 

vytisknout  e-mailem