Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Akce "Neptun"

Příbramsko - Zadržení několika zlodějů lodí a lodních motorů. 

     Příbramským kriminalistům se podařilo začátkem tohoto týdne dopadnout dva pachatele, kteří se podíleli na krádežích a následném prodeji lodí a lodních motorů, které pocházely z řeky Sázavy a Vltavy – přehradní nádrž Slapy, Vrané nad Vltavou a Orlík. Sdělení obvinění z trestného činu podílnictví a krádeže si vyslechli v pondělí 33 a 35letý muž z Příbramska.
     Starší z mužů nejméně od roku 2012 do současné doby vykupoval kradené lodě a motory a následně je nabízel k prodeji. V loňském roce na sebe převedl lodní motor v hodnotě čtvrt milionu korun, který odcizil mladší z mužů v Bukovanské zátoce na Orlické přehradě. Následně jej nabízel k prodeji na internetovém portálu. V letošním roce obdobně vykoupil tři lodní motory v celkové hodnotě 160 tisíc korun od jednoho muže z Prahy. V jednom případě ho zastavila na Dobříšsku hlídka policie a provedla silniční kontrolu. Vedle něj na sedadle ležel motor, který, jak se následně ukázalo, byl hlášen jako odcizený.
     Oba obvinění spolu v polovině září zamířili do kempu Popelíky, zcizili zde motorový člun i s motorem a následně ho nabízeli k prodeji. Aby ho mohli převézt, ukradl mladší ze zlodějů v Drhovech přívěsný vozík.
    Při domovních prohlídkách byly zajištěny dvě lodě, tři lodní motory a přívěsný vozík. Mladší z mužů není v oboru zlodějen žádným nováčkem, byl již souzen a trestán. Nyní oběma obviněným hrozí v případě odsouzení šest měsíců až pět let pobytu za zamřížovanými okny.
    Na této akci jsme spolupracovali s kriminalisty z Prahy – jih. Ti zadrželi také dva muže (25, 34 let). Starší z nich kradl a prodával věci mladšímu kumpánovi, zásoboval i výše uvedenou osobu z Příbramska. 34letý muž byl obviněn z krádeže, během letošního léta odcizil celkem šest člunů s motorem a jeden lodní motor. Druhý zadržený byl obviněn z podílnictví.

4. října 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem