Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Akce na prevenci v dopravě

Řidiči zaplatili na pokutách více jak 30 tisíc korun  

DBA - Přechody pro chodce

Dne 20. 5. 2010 v ranních hodinách proběhla na území Olomouce dopravně bezpečnostní akce zaměřená na chování účastníků v městských aglomeracích v místech přechodů pro chodce, dodržování  pravidel pro přecházení pozemních komunikací chodci a pro zlepšení dopravní kázně na komunikacích.    
Akce se zúčastnilo 8 policistů, kteří zkontrolovali 104 vozidel a zjistili 22 přestupků v dopravě. 6 řidičů nepoužilo bezpečnostní pás, 6 řidičů porušilo předepsanou povolenou rychlost, jeden řidič telefonoval za jízdy, 3 řidiči jeli bez předepsaného osvětlení a jedno vozidlo bylo v převodu.  Policisté vyřídili 20 přestupků blokovou pokutou v celkové výši za 9 700 tisíc korun a 2 přestupky oznámili do správního řízení.

 

DBA - Dopravní kázně na komunikacích

Také dne 21. 5. 2010 v ranních hodinách proběhla na území Olomouce dopravně bezpečnostní akce, tentokrát zaměřená na používání bezpečnostních pásů, technický stav vozidel, ale také na požití alkoholu řidiče před a během jízdy vozidlem.

Akce se zúčastnilo 24 policistů, kteří zkontrolovali 419 vozidel a zjistili 55 přestupků v dopravě.  16 řidičů nepoužilo bezpečnostní pás, 6 řidičů nepředložilo řádně doklady potřebné k řízení motorového vozidla, 2 řidiči telefonovali za jízdy, 6 řidičů jelo bez předepsaného osvětlení, 7 řidičů nemělo vozidlo v řádném technickém stavu, 4 řidiči způsobem jízdy porušili pravidla na pozemních komunikacích a 3 řidiči řídili pod vlivem alkoholu. Policisté vyřídili 52 přestupků blokovou pokutou v celkové výši za 19 900 korun a 3 přestupky oznámili do správního řízení.


 

Akce zaměřené na prevenci v dopravě budou i nadále probíhat na území města Olomouce a jeho okolí.

por. Bc.  Marie Štrbáková
 

vytisknout  e-mailem