Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Akce na drogy skončila úspěchem

Přerovským policistům a kriminalistům se podařilo zadržet výrobce a distributory drog, jeden skončil ve vazbě 

Akce zaměřená na drogy skončila úspěchem - bylo zadrženo celkem šest osob, z toho tři výrobci a distributoři drog, jeden je stíhán vazebně a byly zajištěny i dvě varny
 
Přerovští kriminalisté a policisté v průběhu minulého týdne uskutečnili další akci zaměřenou na výrobce a distributory drog. Dne 16.3.2009 v nočních hodinách byly v Přerově v prostoru domu a bytu zadrženy čtyři osoby (3 muži a jedna žena) ve věku od 20ti do 37 let. Celá skupina byla uzavřená v bytě a na výzvu policistů nereagovala a byt neotevřela. Policisté využili svého zákonného oprávnění a násilným způsobem - vyražením dveří - se dostali dovnitř. Bylo zjištěno, že 37letý uživatel bytu, v místě svého bydliště, na zařízení sloužícím k výrobě pervitinu z chemikálií vyráběl nejméně od začátku letošního roku do doby zadržení pervitin. Ten z části užíval pro svoji potřebu a dále jej zprostředkoval dalším uživatelům a prodával za částky od 100 do 300 Kč. V některých případech předal pervitin dalším uživatelům buď zdarma nebo za opatření chemikálií potřebných pro výrobu pervitinu. Nejedná se v oblasti drog o žádného nováčka. V loňském roce byl stíhán pro výrobu a distribuci stejné drogy, přesto v letošním roce ve svém jednání pokračoval. Na místě se podařilo zajistit kompletní varnu a následně bylo 37letému výrobci sděleno obvinění z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Policisté podali návrh na jeho vzetí do vazby, kam byl poté umístěn.
 
O tři dny později (19.3.2009) bylo zahájeno trestní stíhání manželského páru (ročník narození 1974 a 1967) pro stejný trestný čin. Oba byli zadrženi rovněž v rámci uvedené akce a stejně jako v předchozím případu na výzvu policistů k otevření dveří nereagovali. Dveře byly následně z důvodu úspěšného dokončení akce vyraženy. Bylo zjištěno, že 41letý obviněný minimálně od začátku března roku 2007 do 18.3.2009 v místě svého bydliště v Přerově ve varně vyráběl metamfetamin - pervitin. Následně jej spolu se svou manželkou distribuoval dalším uživatelům, a to buď zdarma nebo drogu prodávali za částky do 500 Kč. I v tomto případu se podařilo policistům zajistit kompletní varnu a dosud neustanovené množství drogy. Jejich trestní stíhání probíhá na svobodě. Trestní sazba se pohybuje v rozmezí od jednoho do pěti let odnětí svobody.       
 
por. Mgr. Michaela Sedláčková

vytisknout  e-mailem