Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za výrobu drog do vazby

NÁCHODSKO - Akce "MED" byla úspěšná 

Náchodští kriminalisté z protidrogového týmu završili společně se svými kolegy  několikaměsíční usilovnou práci na akci s krycím názvem „MED“.
 
Dne 6. prosince 2011 na Teplicku zadrželi  výrobce metamfetaminu, drogu spíše známou jako pervitin. Pro toxikomany z Broumovského výběžku bude opět o něco těžší  tuto drogu obstarat. Třicetiletý muž z Teplic nad Metují  zásoboval toxikomany v teritoriu od Broumovského výběžku až po Náchod po dobu nejméně dvanácti měsíců. 
 
Drogu vyráběl v zahradní chatce u domu svých rodičů. Používal  léky volně dostupné u našich severních sousedů v Polsku. Nutno podotknout, že polská strana na narůstající zájem  o tyto  léky reagovalana. Při jednom nákupu v lékárně omezila množství prodeje léků. Bohužel byznys je nadevše a někteří nepoctiví lékárníci toto omezení nerespektují. 
 
Ilustrační fotoIlustrační foto
Při bleskovém zákroku policistů, který proběhl v dopoledních hodinách v ulicích Teplic nad Metují, byl muž zadržen při cestě od svého kumpána, jímž je 25letý dealer pervitinu, také z Teplic nad Metují. Toho policisté zadrželi v  jeho bytě. Ten jako živý štít  na svou ochranu proti zasahujícím policistům zneužil svého několikaměsíčního syna. Zasahující policisté neztratili rozvahu a muže se jim s použitím donucovacích prostředků podařilo úspěšně zpacifikovat.
 
V současné době bylo oběma mužům sděleno obvinění pro drogový trestný čin s trestní sazbou 2-10 let. Prozatím je jim prokázán prodej pervitinu  nejméně v 374 případech. Okresní soud v Náchodě rozhodl o jejich vzetí do vazby.
 
nprap. Jana Pecoldová
12.12.2011 zveřejněno 15:00

vytisknout  e-mailem