Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Akce Makak – lupič přepadával seniorky na ulici

Kriminalisté žádají další poškozené ženy, aby je kontaktovaly a skutky nahlásily na tísňové lince. 

Detektivové z pražské Zenklovy ulice specializující se na loupežná přepadení dopadli v poledne 26. srpna osmačtyřicetiletého muže, který od května letošního roku přepadával seniorky na území hlavního města Prahy a většinou jim z krku odcizil zlaté řetízky. Šperky následně prodával v zastavárnách a za získané peníze si nakoupil jídlo, protože byl podle svých slov v tíživé finanční situaci. Peníze však využíval i na jiné potřeby, kriminalistům uvedl, že si vyhledával dokonce i sexuální služby. Celkem si tak přišel k necelým sedmdesáti tisícům korun. Vyšetřovatel pak obvinil zadrženého z trestného činu loupeže a krádeže a za tyto skutky mu hrozí až desetileté vězení. Kriminalisté pak podali státnímu zástupci podnět na uvalení vazby, který soudce akceptoval a obviněný tak putoval do vazební věznice, kde je do současné chvíle.
 
Kriminalisté za uplynulé měsíce shromaždovali všechny případy z metropole, prováděli důležité úkony se svědky a poškozenými, a zjistili tak, že obviněný má na svědomí tři loupeže a deset krádeží, nicméně veškeré indicie policisty utvrzují v tom, že minimálně dalších osm skutků ještě spáchal. Obrací se tak s žádostí o pomoc na veřejnost, zejména však na další poškozené seniorky, aby kontaktovaly tísňovou linku 158 a skutky nahlásily.
 
Dopadený lupič byl od roku 1984 čtyřikrát soudně trestaný za majetkové a násilné trestné činy jako například krádeže nebo znásilnění a v roce 1988 byl dokonce amnestovaný. Poslední trest odnětí svobody vykonal v roce 2010.
 
por. Bc. Jan Rösslerová 8. 11. 2013
 
Odkazy do noveho okna

Hledáme další přepadené seniorky

Hledáme další přepadené seniorky 

Detailní náhled

Hledáme další přepadené seniorky

Hledáme další přepadené seniorky 

Detailní náhled

Hledáme další přepadené seniorky

Hledáme další přepadené seniorky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem