Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Akce LÍPA - 31. července 2008 - Toxi tým SVčk HK

Nejméně padesát osob přišlo o svůj pramen  


Toxi tým.jpg

 Akce LÍPA - Trutnovsko - 31. července 2008 - Toxi tým SVčk HK
!   Za obchod s drogami vazebně stíhána 34letá žena z Královédvorska
!   Zajištěna varna pervitinu 
!   Prozatím prokázána výroba a prodej zhruba 120 g pervitinu ve 119
    případech, s celkovým ziskem 79.370 korun


 
„Chtěla jsem začít nový život. Po návratu z vězení jsem prodala byt a odstěhovala jsem se pryč, daleko od  narkomanů ...“
 
Tak zněla slova 34leté ženy z Královédvorska, kterou dne  31. července 2008 zadrželi trutnovští kriminalisté z východočeského Toxi týmu při policejní akci s krycím názvem „Lípa“.
 
Mladá žena od počátku ledna do konce července tohoto roku nedokázala čelit nátlaku narkomanů a opět po návratu z VTOS začala vyrábět a distribuovat drogu zvanou pervitin. Uvedená distributorka byla přistižena přímo při výrobě jedné z dalších zakázek omamné látky. Nejméně padesát osob na Trutnovsku a Jičínsku tak přišlo o svůj pramen.
 
Za uvedené období policisté ženě prozatím prokázali výrobu a prodej zhruba 120 g pervitinu ve 119 případech, s celkovým ziskem 79.370 korun.
 
Při domovní prohlídce drogoví specialisté zajistili kompletní varnu s velkým množstvím dosud neurčené látky, která byla ihned po zajištění zaslána k provedení chemické expertízy. V místě výroby muži zákona objevili větší množství léků Nurofen, Stopgrip, Panadol Plus, Modafen, matečný roztok a chemikálie.
 
Na základě zjištěných a zajištěných důkazů policejní komisař sdělil ženě obvinění ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů, za který ji může být soudem uložen trest odnětí svobody od 2 do 10 let. Rozhodnutím trutnovského soudu byla na obviněnou uvalena vazba.
por. Mgr. Renata Šanderová
 

 

vytisknout  e-mailem