Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Akce „Kolobežka“

Policisté v průběhu včerejšího dne provedli další akci, která byla i tentokrát zaměřena na kontrolu osob jezdících v centru metropole na koloběžkách. 

V průběhu páteční akce se dopravní policisté prvního policejního obvodu zaměřili na osoby, které se v centru metropole pohybovaly prostřednictvím koloběžek. Během této několikahodinové akce kontrolovali nejen dodržování pravidel silničního provozu,  ale také alkohol a drogy. Tedy, zdali se cestující na jednostopých dopravních prostředcích nepohybují, jak se lidově říká „pod vlivem“. Provedené kontroly nezřídka končily blokovou pokutou. Hlídky zkontrolovaly na čtyři desítky uživatelů koloběžek, přičemž zjistily devět přestupků, které vyřešily na místě blokovou pokutou. Nejčastějším prohřeškem pak byla jízda po chodníku, dále nerespektování dopravního značení, či jízda více osob na jednom stroji.

Podobné akce probíhaly i v průběhu letních měsíců a byly zaměřeny nejen na „koloběžkaře“, ale i na cyklisty. Několik kontrol jsme zachytili v podobě videí a naleznete je pod článkem.

Ne vždy však tyto cesty „pod vlivem“ končí, v tom lepším případě, policejní kontrolou, kdy je přestupci zakázaná další jízda a musí pokračovat dál po svých. Někdy končí i na lehátkách sanitních vozů a odvozem do nemocnice.

Akce tohoto typu budou i nadále pokračovat.

por. Mgr. Jan Rybanský – 26. října 2019

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem