Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Akce "Jsme vidět" na Rychnovsku

Reflexní vestičky pro děti v Javornici 

V úterý 12. dubna 2011 v 9:00 čekaly na rychnovské policisty děti z Mateřské školy v Javornici. Do této téměř rodinné školky přijeli zástupci z rychnovského dopravního inspektorátu a preventivně informační skupiny v rámci kampaně "Jsme vidět". Policisté a policistky z Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje ve spolupráci s Ministerstvem dopravy a oddělením BESIP při ní předávají ve vybraných školkách kraje reflexní vestičky, aby děti i se svým dospělých doprovodem byly na komunikacích lépe vidět.
V Javornici děti při vycházkách chodí převážně po místních komunikacích, a proto právě sem směřovala první návštěva mužů zákona v rámci této kampaně. Dříve, než děti vestičky obdržely, vyzkoušeli si je policisté z jejich nejen dopravních znalostí. A tak se během povídání nezapomnělo ani na správné přecházení po přechodech pro chodce, při chůzi na silnici, jízdě na kole i v automobilu, při hraní s balonem i na to, co dělat, když děti osloví cizí člověk. I ti nejmenší byli v javornické školce od rodičů i pedagogů velice dobře informovaní, a tak policisté s potěšením děti chválili za jejich znalosti. Po práci zábava, a tak přišel čas na zkoušení darovaných vestiček, ve kterých si děti nakonec zahrály i svoji oblíbenou hru na "autíčka" a společně s policisty se také vyfotily. Nakonec předškoláci policisty vyprovodili až ke služebnímu vozu, které na děti při odjezdu vesele zablikalo.
Další cesta rychnovských policistů v rámci kampaně "Jsme vidět" směřuje 20. dubna 2011 do Mateřské a Základní školy v Ohnišově.

por. Mgr. Alena Kacálková
12. dubna 2011

vytisknout  e-mailem