Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Akce HAD 2021 (hazard, alkohol, děti)

KRAJ – Policisté vyrazili na kontroly provozoven i do školních tříd s prevencí. 

V minulém týdnu (26. – 27. 10. 2021) královéhradečtí policisté zamířili ve spolupráci s Českou obchodní inspekcí, Krajskou hygienickou stanicí a Celní správou na kontroly různých provozoven v rámci celostátní každoroční akce zvané HAD (alkohol, drogy, děti).

Smyslem zmíněné akce je případné odhalení porušovaní zákazu prodeje alkoholu či tabákových výrobků osobám mladším 18 let ve vytipovaných restauračních zařízeních, barech, večerkách a dalších zařízeních, či venkovních prostorech, kde dochází k prodeji alkoholu v rámci pořádané akce, nebo v podnicích, které provozují herní zařízení.

Alhohol, mládež a drogy 2021.gifAlkohol, mládež a drogy 2021Během akce, zaměřené na celý Královéhradecký kraj, policisté napříč všemi okresy zkontrolovali ve 23 zařízeních 151 osob a zjistili ve spolupráci s pracovníky státní správy a samosprávy celkem 18 přestupků, které částečně vyřešili v příkazním řízení na místě, některé oznámili správnímu orgánu a u zbylých přenechali vyřešení pracovníkům České obchodní inspekce, Krajské hygienické stanice, či příslušníkům Celní správy. Provedené kontroly kromě případů neoprávněného prodeje či podání omamných a návykových látek také odhalily téměř u desítky osob mladších 18 let požití alkoholu.

Cílem akce je také prevence, kdy již od začátku školního roku probíhají na školách preventivní přednášky týkající se prodeje, podávání a konzumace alkoholu a jiných návykových látek, s cílem posílit právní povědomí dětí. Preventisté, působící v rámci celého kraje se zaměřili zejména na rizikové věkové skupiny od 12 do 18 let a dětem vysvětlují, jak se vyvarovat případného protiprávního jednání nebo jak se nedostat do situace, kdy se stanou takového protiprávního jednání obětí.

kpt. Mgr. Eva Prachařová,
koordinátor prevence
3.11.2021

vytisknout  e-mailem